Evenimentul Zilei > Politica > Concurs de umor involuntar la Conferința Județeană a PSD Mehedinți

Concurs de umor involuntar la Conferința Județeană a PSD Mehedinți

Premierul Viorica Dăncilă, împreună cu mai mulţi membri ai Executivului au fost prezenți la conferinţa judeţeană a PSD Mehedinţi, unde organizaţia îşi alege noua conducere. Conferinţa solemnă a fost marcată de voturi în unanimitate, dar și de gafe ale membrilor PSD chemaţi să ia cuvântul

Premierul Viorica Dăncilă și mai mulţi membri ai Executivului s-au întâlnit la conferinţa judeţeană a PSD Mehedinţi, în cadrul căreia organizaţia îşi alege noua conducere. Conferinţa solemnă a fost marcată de voturi în unanimitate, dar mai ales de tot soiul de gafe ale membrilor PSD chemaţi să ia cuvântul. După ce  voturile s-au încheiat cu ,,niciun vot împotrivă”  startul ,,concursului” de bazaconii pline de aplomb rostite de vorbitori a fost dat de către deputatul Alexandru Bălănescu, care a spus despre sine însuși: ,, Am fost citat ca unul care sunt adeptul democrației adică conducerea de către popor (…) De aceea pentru prima oară de când sunt membru pentru 20 de ani există… Este nevoie de competiţie, altfel totul devine şablon şi nu rămâne decât să ne întoarcem la vechile obiceiuri, la unanimităţi (…)”. În condițiile în care PSD a câștigat alegerile prezidențiale doar de 3 ori în ultimii 30 de ani, iar ultima oara a fost în anul 2000, deputatul Vlad Bontea și-a asigurat, totuși, colegii: „Vă asigur că vom câştiga alegerile prezidenţiale aşa cum ne-am obişnuit şi v-am obişnuit” .

Și tot Bălănescu le-a urat, plin de patos colegilor săi: ,,Fie ca viitorul să confirme anul 2016, fie ca noi să ne menţinăm ca partid conducător al destinelui acestui popor. Să avem succes şi dumnezeu să ne ajute şi în plan local şi în plan naţional să refacem ceea ce am pierdut, să luăm ștartul  în alegerile prezidenţiale şi cu tot entuziasmul să facem în aşa fel cel pentru care… cel care ne-a obstaculat tot timpul să realizăm obiectivele noastre, e vorba de actualul preşedinte Iohannis să piardă intrarea în Cotroceni fiindcă altfel iar va fi o stare conflictuală cum a mai fost, şi iar poporul va suporta anumite stângăcii, dacă nu rârâisme ale celui care ar trebui să fie echidistant.” Tot cu această ocazie, președintele PSD Mehedinți nu a lăsat să-i scape ocazia de a-și anunța susținerea pentru Viorica Dăncilă ca prezidențiabil al partidului. El a spus despre aceasta  că „are și capacitatea și potențialul și determinarea de a candida în numele PSD sau în numele unei alianțe constituite în jurul PSD la funcția de președinte al României cu cele mai mari șanse”.

Înghesuită între ,,ștarturi”, ,,obstaculări” și ,,rârâisme”, Viorica Dăncilă a anunțat, și ea, că nici măcar nu ia în calcul ca reprezentantul partidului să nu intre în turul 2 al alegerilor prezidenţiale: „Am încredere în preşedinţii de organizaţii şi am convingerea că intrăm în turul 2 deci nu luăm în calcul…”. Totodată Premierul României a ținut să precizeze că nu ea a decis ca partidul să aibă un candidat propriu, ci CEx-ul, dar și că speră ca partenerii de guvernare de la ALDE să susțină candidatul PSD.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: