Evenimentul Zilei > Economie > Concurență pentru DACIA LOGAN de la Volkswagen. VEZI ce mașină pun pe piață nemții și LA CE PREȚ
Concurență pentru DACIA LOGAN de la Volkswagen. VEZI ce mașină pun pe piață nemții și LA CE PREȚ

Concurență pentru DACIA LOGAN de la Volkswagen. VEZI ce mașină pun pe piață nemții și LA CE PREȚ

Grupul auto german Volkswagen a dezvăluit joi un concept de vehicul cu preţ scăzut, informează revista economică franceză Challenges, citată de Agerpres. Modelul ar urma să fie comercializat începând din 2016 pe pieţele emergente sub o marcă specifică.

„Lucrăm la un vehicul cu preţ scăzut, logic cu tarife sub cele de la debutul gamei actuale a Volkswagen, adică mai puţin de 80.000 de yuani (8.500 de euro) în China”, a declarat recent Christian Klingler, responsabil de vânzări în comitetul director al Volkswagen. 

„Prioritatea este China însă şi cu declinări regionale în Rusia, America de sud sau în alte ţări emergente”, a spus Klingler. 

Acesta a spus că Europa de Vest nu este una din destinațiile predilecte, dar pe viitor constructorul auto ar putea avea în vedere și această piață. 

Dacă la început s-a arătat sceptic, Volkswagen a decis să urmeze exemplul dat de Renault cu faimoasele Dacia Logan, lansat în 2004, Sandero sau Duster. Între timp însă grupul francez a luat un avans serios pe segmentul low-cost şi în 2014 ar urma să vândă peste un milion de unităţi, cu marje de profit semnificativ de peste 10% în cazul Duster. 

Întrebat dacă Volkswagen se inspiră după exemplul constructorului francez, Christian Klingler a răspuns că „Renault s-a adaptat foarte bine cu vehiculele ieftine”, citând exemplul Sandero „vândut în Rusia, America de Sud şi Europa”.