Evenimentul Zilei > Politica > Concluziile unui cunoscut politolog: ce PREȚ plătește Angela Merkel! Germania versus Pakistan
Concluziile unui cunoscut politolog: ce PREȚ plătește Angela Merkel! Germania versus Pakistan

Concluziile unui cunoscut politolog: ce PREȚ plătește Angela Merkel! Germania versus Pakistan

Politologul și scriitorul Dan Pavel explică, pe Facebook, că Angela Merkel și partidul care l-a condus până de curând plătesc prețul fiindcă au primit în Germania, ”laolaltă cu refugiații amărâți, tot felul de personaje cu alte agende, oricum antioccidentale, anticreștine”.

Pavel avertizează că, dacă analizăm protestele din Pakistan împotriva anulării condamnării la moarte a unei creștine acuzate de blasfemie, vom realiza că nu există nici un fel de reciprocitate între cele două paradigme religioase, culturale și civilizatorice.

”Idealismul politic (de tip wilsonian), promovarea drepturilor universale ale omului, a libertăților individuale, consolidarea democrației, sunt mărci ale modernității politice occidentale. De aceea, cu cît sunt țările mai democratice cu atît sunt mai ospitaliere cu refugiații. Dar o parte din refugiați fac parte din culturi care nu recunosc valorile modernității politice occidentale. Ei nu recunosc și nu își respectă nici măcar gazdele. Partidul lui Merkel plătește prețul acum pentru că a primit laolaltă cu refugiații amărîți tot felul de personaje cu alte agende, oricum antioccidentale, anticreștine. Chiar merită analizate consecințele. Occidentul recunoaște valoarea libertății religioase, a tuturor religiilor, inclusiv a ateismului. În schimb, dacă ne uităm la protestele din Pakistan împotriva anulării condamnării la moarte a unei creștine, acuzate de blasfemie, vom vedea că nu există nici un fel de reciprocitate”, scrie Dan Pavel.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: