Informații incredibile au ieșit la iveală pe baza datelor preluate prin satelit. Se pare că virusul care a dat lumea peste cap ar fi afectat China încă de vara trecută, iar problemele nu au început în toamna anului 2019. Datele arată o creștere a traficului în jurul spitalelor din orașul Wuhan, cel care a devenit epicentrul coronavirusului. Pe internet s-au înregistrat la acea vreme o creștere a căutărilor pentru simptome asemănătoare coronaviruslui.

Astfel, concluzia este că virusul exista în acea parte a lumii înainte de venirea toamnei. Doctorul John Brownestein, de la Harvard Medical School, a analizat imagini ale unui satelit comercial și a ajuns la concluzia, împreună cu echipa pe care o coordonează că „începând cu finalul verii și începutul toamnei din 2019 a existat o creștere dramatică a traficului în cinci spitale din Wuhan”, conform ziariștilor britanici de la dailymail.

De la izbucnirea pandemiei, la nivel mondial s-au înregistrat peste 7 milioane de cazuri de infecție. De asemenea, numărul persoanelor decedate a ajuns la incredibilul număr de402.867.

China a fost acuzată că a încercată să ascundă dimensiunea problemei. Organizația Mondială a Sănătății a fost anunțată în mod oficial de existența coronavirusului abia la data de 31 decembrie 2019. La vremea respectivă, oficialii chinezi au afirmat că în oraș au fost înregistrate mai multe cazuri de pneumonie puternică. Oficialii din Statele Unite ale Americii au avut însă informații legate de această problemă încă din luna noiembrie a anului trecut, au declarat surse pentru televiziunea ABC.

Profesorul Brownestein a explicat că a analizat imaginile pentru a încerca să evalueze tiparele de comportament ale unei comunități, pentru a vedea care a fost sursa virusului. El și echipa sa au numărat mașinile care au fost înregistrate în jurul spitalelor din Wuhan, bazându-se pe analiza a 108 imagini oferite de satelit. S-a observat că locurile de parcare erau din ce în ce mai ocupate, fapt ce demonstra o creștere a activității în unitățile medicale.