Concertul celor trei tenori. George Vîrban, Bogdan Lupea și Andrei Lazăr pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Ploieşti (P)

Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian", în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, organizează în data de 27 mai, ora 19.00, un concert extraodinar de muzică de operetă, musical și canțonete, sub bagheta dirijorului George Balint.

George Balint, unul dintre cei mai importanți dirijori ai Teatrului de Operetă și Musical  “Ion Dacian”, cunoscut atât pe plan intern cât și pe plan internațional, cu o activitate complexă de peste 30 de lucrări muzicale compuse și un repertoriu de 15 lucrări dirijate in ultimii ani.

După succesul avut în luna martie a acestui an, tinerii soliști George Vîrban, Bogdan Lupea și Andrei Lazăr  se reîntâlnesc pe aceeași scenă cu maestrul George Balint pentru un nou concert cu arii de excepție de operetă, canţonete și musical.

Din titlurile cunoscute putem reaminti „O sole mio”, „Funiculi Funicula”, „Torna a surriento”, „West side story” - Maria, F.Lopez  - „Secretul lui Marco Polo” – „Te voi răpi la noapte”.

Pentru mai multe detalii legate de spectacol intraţi pe:

www.opereta.ro

sau

http://facebook.com/Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Biletele sunt puse în vânzare la agenția de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, Bd. Republicii nr. 65, cât și online, pe www. bilet.ro.

Despre Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian:

După unii muzicologi, momentul nașterii operetei românești este considerat a fi anul 1848, când lucrarea „Baba Hârca”, de Alexandru Flechtenmacher, un vodevil cu o  latură muzicală neobișnuit de dezvoltată, s-a bucurat de mare succes.

De atunci, opereta a început să fie susținută de artiști precum tenorul Constantin Grigoriu - care, împreună cu trupa sa, prezenta, în vestita Grădină Oteteleșanu, aproape tot repertoriul de operetă, făcând astfel cunoscuți artiști precum Florica Cristoforeanu, Mara d’Asti, Florica Florescu, Ion Băjenaru, George Niculescu-Basu, V. Maximilian, Nae Leonard - dar și de oamenii de teatru precum Constantin Tănase și Nicolae Vlădoianu.

În 1950 a fost înființat Teatrul de Stat de Operetă care a fost inaugurat cu premiera „Vânt de libertate” de Isaak Dunaevski

Până în anul 1986, când a fost dărâmată împreună cu multe alte clădiri din centrul istoric al capitalei, gazda Operetei a fost clădirea Teatrului „Regina Maria”. Apoi, instituția bucureșteană și-a primit spectatorii în Sala Mică a Teatrului Național. Din acel moment, dar mai ales după 1989, instituția a traversat o perioadă de căutări, de încercări, de adaptare la noi condiții.

Actualul Manager - Director General Interimar, soprana Bianca Ionescu Ballo, îşi propune atragerea unor noi categorii de public (în special publicul tânăr) și conturarea unei noi imagini a Operetei, care să îmbine bogata sa tradiție cu proiectele de viitor, menite să transforme Teatrul într-un important centru cultural al Capitalei.

Parteneri media: Agerpres, Evenimentul zilei, Capital, Șapte seri, societateamuzicală.ro, mklasica.ro, eva.ro, Gold FM, Muzeul Municipiului București, Radio România Cultural.