Concertul “fenomenului venit din Serbia”, cum a fost numită Ana Popovic de presa din lumea întreagă, trebuia să aibă loc în luna decembrie a anului trecut, la Cinema Patria, însă organizatorii au decis că, din motive de siguranţă a publicului, concertul să fie mutat într-un alt loc.

Conform comunicatului de presă, biletele cumpărate anterior pot fi folosite pentru accesul la spectacolul din 23 mai, de la Teatrul Naţional, iar clienţii vor primi la intrare locuri la o categorie de preţ echivalentă. 

O cântăreaţa extraordinară, chitarista la superlativ şi o foarte talentată compozitoare, despre Ana Popovic s-a spus că “poate să cânte blues al naibii de bine, este sexy, cool şi are o tehnică criminală de a cânta la chitară – adică tot pachetul”, scria Guitar World despre cântăreaţa care a reuşit să se impună în chiar patria blues-ului prin stilul sau – un mix original între blues, rock, funk, la care se adaugă o voce puternică şi cu un timbru foarte particular.

Ana Popovic a fost partenera de scenă a unora dintre cele mai sonore nume ale blues-ului, printre care B.B. King, Robert Cray, Buddy Guy, Robert Randolph, Warren Haynes, Jonny Lang, Bootsy Collins, Quinn Sullivan, Dweezil Zappa şi Taj Mahal.

După ce a luat cu asalt lumea europeană a blues-ului sârboaică Ana Popovic s-a impus în chiar patria blues-ului şi a început să înregistreze în New Orleans şi L.A. Anul trecut, Ana Popovic i s-a alăturat lui Joe Bonamassa şi festivalului organizat de celebrul musician, Keeping the Blues Alive şi a cântat alături de nume că John Hiatt, Robben Ford şi Robert Randolph.

Nominalizată în mai multe rânduri la premiul “Contemporary Blues Female Artist of the Year” din cadrul “Blues Music Award”, prima artista europeană nominalizată la premiul pentru “cel mai bun debut” la festivalul din Memphis, câştigătoare a premiului “Best Blues DVD” la “Blues Matters Awards” din Marea Britanie, sârboaică Ana Popovic este a treia generaţie care se naşte cu chitară în mâna din familia să. Bunicul sau a cântat într-un stil gypsy jazz, iar tatăl sau a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru acest instrument: “Am crescut ascultând blues.

Acasă ascultăm foarte mult muzică bună –  Elmore James, Booker White, Albert Collins, Albert King, Ştevie Ray Vaughan, Buddy Guy – şi mulţi alţii.

Primul cântec pe care l-am cântat acasă a fost un blues, în limba engleză, cu mult înainte de a înţelege ce anume spuneau versurile”, îşi aminteşte Ana Popovic. Însă peste ani, sârboaică a ajuns să cânte pe aceeaşi scenă cu muzicienii pe care i-a admirat încă de când era copil. “A fost copleşitor”, spune Ana Popovic. Biletele la concertul Anei Popovic mai pot fi achiziţionate şi de la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center Bucureşti.