Concert inedit la zeci de metri sub pământ

Concert inedit la zeci de metri sub pământ

Un concert simfonic inedit a avut loc astăzi la 37 de metri sub pământ, în sala de bal a Salinei Cacica din judeţul Suceava.

Spectacolul a fost susţinut de trei muzicieni, doi violonişti, Simon Csongor şi Bogdan Eugen Cristea, şi o violoncelistă, Csilla Kecskes Aved, care fac parte din Trioul Icon Arts Trio.

Printre zecile de spectatori pi un grup de turişti români şi francezi, care au aflat de ineditul concert şi nu au vrut să rateze o ocazie unică.

"Am fost la foarte multe concerte, în locuri diferite, dar niciodată într-o salină", a mărturisit Cornel Murariu, unul dintre spectatori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concertul Trioului Icon Arts Trio în Salina Cacica - sala de bal se înscrie în programul "România Underground - turneu muzical novator", ce se desfăşoară, în perioada 12 - 19 august, în cinci saline din ţară. Primul concert al Turneului "Muzica în Salinele României" a avut loc duminică, 12 august, în Mina "Unirea" din Salina Slănic Prahova, iar cel de-al doilea, pe 13 august, la Târgu Ocna. După Salina Cacica, urmează, păstrând ora de începere a concertului - ora 12:00, pe 17 august, la Praid şi, pe 19 august, la Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea.

Organizatorii evenimentului sunt Radio România Cultural, alături de Salrom, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic.