Concert de muzică sacră în cinstea Sfintei Cecilia, pe 8 noiembrie. Programul de la Catedrala Sfântul Iosif

Sfânta Muceniță Cecilia/ Sursa foto Youtube

Concert de muzică sacră în cinstea Sfintei Cecilia. Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, organizează la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 8 noiembrie 2024, ora 20:00, evenimentul cultural-religios Concert de muzică sacră în cinstea Sfintei Cecilia, Patroana Muzicii.

Concert de muzică sacră în cinstea Sfintei Cecilia

Concertul de Muzică Sacră este susținut de Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din București, singura orchestră de muzică sacră din România și din Europa care se află sub decret episcopal, Corul Catedralei ”Sfântul Iosif”, dirijor Andrei Stănculescu, dar și de soliștii invitați: Anna Stănescu, soprană, Octavian Ene, tenor și David Pogana, bariton, nume sonore ale scenei românești și internaționale. Orchestra ANIMA este dirijată de domnul Cătălin Toropoc, dirijor principal.

Sursa foto Arcb.ro.

Concertul este o continuare a manifestărilor cultural-religioase organizate de Arhiepiscopia Romano-Catolică București, cu binecuvântarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Evanghelizarea prin Cânt și Cuvânt este obiectivul evenimentului.

Programul concertului:

  • Messe Solennelle de Saint-Cécile de Charles Gounod
  • J.S. Bach, Violin Concert in Aminor Bwv 1041 arr. for Solo Accordion
  • G.F.Händel – Messiah, Ouverture The Trumpet shall sound

Evenimentul este organizat de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte. Intrarea este liberă. Mai multe informații se găsesc pe:www.arcb.ro.

Sfânta Cecilia, protectoarea muzicii

Sfânta Muceniță Cecilia este protectoarea muzicii și muzicienilor, în special a celei bisericești. Aceasta este sărbătorită în calendarul ortodox în data de 22 noiembrie.Rămasă singură și văduvă, ea a continuat să îngroape mucenici, să facă milostenii săracilor și să răspândească cuvântul lui Dumnezeu.

Pentru că n-a renunțat la credință, Sfânta Muceniță Cecilia a fost arestată și chinuită cumplit. Bărbăția, tăria și minunile făcute în timpul martiriului ei au avut ca rezultat întoarcerea la credința în Hristos a patru sute de suflete.

Încredințându-și sufletul curat lui Dumnezeu, cu rugăciuni de mulțumire s-a mutat la cele veșnice. Sfânta Muceniță Cecilia a luat cununa muceniciei aproape de anul 230.