Evenimentul Zilei > Actualitate > CONCERT DE GALĂ pentru veteranii ARMATEI ROMÂNIEI
CONCERT DE GALĂ pentru veteranii ARMATEI ROMÂNIEI

CONCERT DE GALĂ pentru veteranii ARMATEI ROMÂNIEI

La Opera Naţională Bucureşti va avea loc, luni, 14 decembrie, de la ora 19.30, Concertul de gală dedicat veteranilor Armatei României. Spectacolul intitulat „Sacrificiul impune Respect” este organizat de Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Spectacolul, în regia lui Cristian Mihăilescu, este dedicat veteranilor de război, militarilor veterani şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Evenimentul care se înscrie în seria manifestărilor organizate cu ocazia declarării anului 2015 – „Anul Veteranilor de Război” va fi prezentat de Octavian Ursulescu şi va fi susţinut de violonistul Eugen Sârbu, pianista Carmina Sârbu, Corul Madrigal (dirijor Anna Ungureanu), alături de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Opera Comică pentru Copii, actorul Dan Puric şi naistul Nicolae Voiculeţ. 

MApN anunţă că evenimentul constituie o oportunitate de creştere a coeziunii sociale în jurul unui proiect care vizează respectul pentru valori fundamentale ale statului şi ale Armatei României, profesia militară şi veteranii ţării.