Evenimentul Zilei > Actualitate > Comuna VASLUIANĂ cu cele mai multe neveste BĂTUTE din ROMÂNIA
Comuna VASLUIANĂ cu cele mai multe neveste BĂTUTE din ROMÂNIA

Comuna VASLUIANĂ cu cele mai multe neveste BĂTUTE din ROMÂNIA

O comună din Vaslui deţine recordul pentru cele mai multe ... neveste bătute din România. Datele au fost colectate în cadrul unui proiect eruopean şi reprezintă încă o pantă neagră pe obrazul judeţului din estul ţării.

Potrivit Vremeanouă.ro, în Drânceni au fost bătute 29 de soţii, cel mai mare număr de violenţe domestice din România, arată datele înregistrate în proiectul european. Totuşi, primarul Gelu Pecheanu declară că, în comuna sa, sunt şi 15 soţi care sunt bătuţi, periodic, de neveste.

Cele 29 de femei bătute de soţi s-au înregistrat în programul european de consiliere „START – o viatã de calitate, în sigurantã”, finanţat prin POSDRU, şi au primit fiecare câte 6.000 de lei, drept ajutor din partea Uniunii Europene. Astfel, ele reprezintă cel mai mare număr de beneficiare din România.

Acelaşi primar spune că de banii primiţi, femeile şi-au cumpărat „şi-au luat aragaz, firigider şi mobilă!”.

“De la neajunsuri, de la asta se ajunge la ceartã într-o familie. Necazuri sunt, pentru cã banii nu mai ajung. Proiectul acesta a fost foarte bun, cã le-a mai ajutat si pe ele, sãracele! Si-au luat ce le-a trebuit în gospodãrie, ca sã îsi îmbunãtãteascã nivelul de trai si sã nu se mai ajungã la scandaluri. Toate au justificat cu facturi bunurile pe care si le-au luat. Si-au luat frigidere, mobilã, aragaze etc”, spune primarul pentru sursa citată.