Dacă vrei să te răsfeți cu o băutură gustoasă, poți încerca rețeta de compot de gutui. Aceasta este foarte sănătoasă și se prepară foarte ușor. Nu ai nevoie de multe ingrediente, ci de puțină răbdare.
A venit momentul să faci cea mai bună rețetă de compot de gutui. Specialiștii au declarat că poți alege să bei compot și să renunți la sucurile periculoase din comerț. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente pentru a face o băutură pe gustul tuturor.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- un kilogram de gutui - un litru de apă - 250 g de zahăr - o lămâie
Cum se prepară compotul de gutui
Pentru început trebuie să spălați foarte bine gutuile în apă rece. Trebuie să le îndepărtați puful de deasupra. Curățați-le de cotor și de semințe. Nu le decojiți, vitaminele și gustul stau și în coajă. Puneți feliile de gutui în apă rece cu lămâie. Nu se va permite oxidarea și își vor păstra culoarea inițială.
Puteți alege să faceți siropul într-o crăticioară și șă turnați peste fructe sau să puneți bucățile de gutui și apoi pe rând apa și zahărul. Dacă alegeți cea de-a doua variantă, atunci trebuie să întoarceți de câteva ori borcanele pentru se dizolva zahărul.
Bucătarii te sfătuiesc să tai gutuile felii sau în cubulețe. Atenție la fierberea la bain-marie. Nu durează mai mult de 30 de minute. Închideți toate borcanele. După ce a trecut timpul acestui proces, se lasă la răcorit. Poți să îl bei cu gheață sau la temperatura camere, după gust, potrivit Mediaflux.
Cum a apărut compotul
Secretele şi originile compotului de fructe sunt învăluite de mister în negura timpului. Majoritatea specialiștilor consideră că această băutură a fost inventată la sărbătoare evreiască ,,Rosh Hashanah”, noul an iudeu, când fructe fierte într-un suc dulce sunt servite invitaţilor pentru a îndulci anul şi pentru a le aduce mult noroc.
Alte persoane sunt convinse că îşi are originea în Franța secolului al XVII-lea. Francezii au declarat că fructele în sirop de zahăr echilibrează efectele umidității asupra organismului şi aşa a dus la inventarea compotului. A fost servit inițial după-amiaza ca gustare cu smântână și biscuiți. În timpul Renașterii, el a fost servit ca băutură.