„Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat Kitty Block, președintă a asociației de protecție a animalelor Humane Society of United States, partener a peste 400 de adăposturi pentru animale. „Plasamentele și adopțiile au explodat. Toate adăposturile au constatat asta. Este incredibil câte vieți de animale au fost salvate”, a adăugat ea.

Când epidemia de coronavirus a izbucnit, adăposturile – cele mai multe dintre ele trebuind să se închidă din cauza măsurilor de izolare – au făcut apeluri pentru adopție și răspunsul publicului a depășit așteptările, a spus Kitty Block.

Câini, pisici, iepuri, porci de India, găini și alte specii au găsit câte un cămin. Americanii caută animale de companie pentru a-i ajuta să traverseze criza și să suporte mai bine regulile de izolare la care sunt supuși, scrie Ouest-France.

Adăposturile din Wisconsin în Carolina de Nord, trecând prin Virginia și Colorado, au raportat cereri masive de adopții.

Sherri Franklin, fondatoarea Muttville Senior Dog Rescue din San Francisco, spune că nu a văzut niciodată un asemenea elan de solidaritate din partea comunității în 25 de ani de activitate pentru bunăstarea animalelor.

„Atunci când a fost decretată izolarea (în martie), am avut 86 de câini în îngrijire și am putut să le găsim tuturor o casă în numai 48 de ore”, a spus ea.

„Adoptarea unui câine în această perioadă este un beneficiu pentru animal. Dar mai mult pentru oameni, care au nevoie de un motiv să se trezească dimineața și de o legătură cu lumea, precum și nevoia de a atenua izolarea și stresul”, a explicat ea.