Evenimentul Zilei > Economie > Complexul Energetic Hunedoara, gata de insolvenţă
Complexul Energetic Hunedoara, gata de insolvenţă

Complexul Energetic Hunedoara, gata de insolvenţă

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara, unde lucrează peste 6.600 de oameni, a depus cererea de intrare în insolvenţă la tribunal. Acţiunea are loc la doar o zi după vizita ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

Soluţia este cea mai bună, având în vedere situaţia extrem de delicată a companiei de stat, au declarat pentru EVZ surse din piaţă. „Erau 18 creditori care cereau insolvenţa companiei. În câteva zile trebuie să existe şi un răspuns al tribunalului, dacă acceptă sau nu cererea companiei”, au explicat specialiştii consultaţi de EVZ.

Intrarea în insolvenţă, posibilă soluţie pentru Complexul Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara (CEH), unde lucrează peste 6.600 de oameni, ar putea intra în faliment, dacă nu se găsesc soluţii pentru redresarea companiei, iar problemele sociale care ar apărea ar fi uriaşe, a avertizat recent ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Ministerul Energiei estimează, în cazul complexului, pierderi de peste 400 de milioane de lei pentru 2015. În 2014, potrivit mfinante.ro, compania a avut pierderi de peste 352 milioane lei, iar datoriile au depăşit pragul de 0,93 miliarde lei.