Evenimentul Zilei > Economie > O MARE COMPANIE de COMERȚ online ANCHETEAZĂ ACUZAȚII de MITĂ
O MARE COMPANIE de COMERȚ online ANCHETEAZĂ ACUZAȚII de MITĂ

O MARE COMPANIE de COMERȚ online ANCHETEAZĂ ACUZAȚII de MITĂ

Gigantul din domeniul comerțului online, Amazon investighează afirmațiile potrivit cărora angajații săi au acceptat mită în schimbul cedării unor date confidențiale.

Angajații companiei ar fi permis vânzătorilor independenți să elimine recenziile negative și să restabilească conturile interzise pentru plăți între 80 și 2.000 dolari, scrie Wall Street Journal. Această practică a fost „pronunțată în special în China”.

Reprezentanții Amazon susțin că nu acceptă niciun abuz asupra sistemelor sale și că desfășoară o investigație. „Noi îi angajăm pe oamenii noștri la un nivel înalt de etică și oricine încalcă codul nostru se confruntă cu măsuri disciplinare”, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

Compania va lua „măsuri rapide” împotriva vânzătorilor de pe site-ul său, care „s-au angajat în acest comportament, inclusiv prin închiderea conturilor de vânzare, ștergerea recenziilor, reținerea fondurilor și luarea de măsuri legale”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.