Evenimentul Zilei > Economie > O mare COMPANIE americană se MUTĂ din TEXAS la BRAŞOV. Ce va PRODUCE
O mare COMPANIE americană se MUTĂ din TEXAS la BRAŞOV. Ce va PRODUCE

O mare COMPANIE americană se MUTĂ din TEXAS la BRAŞOV. Ce va PRODUCE

Compania americană Bell Helicopters intenţionează să-şi mute linia de producţie pentru elicoptere de atac din Texas la Braşov, potrivit unor surse militare, citate de radioul public.

Producţia în România a elicopterelor de atac pentru Armată ar putea fi realizată la Braşov. În acest moment sunt purtate discuţii cu firma americană Bell Helicopters pentru a construi aceste aeronave în ţara noastră.

Este o nouă decizie importantă pentru înzestrarea Armatei României după cea pentru achiziţionare de sisteme anti-aeriene Patriot şi cea de construire de vehicule blindate Pirana 5 la Uzina Mecanică Bucureşti, precizează sursa citată. Acest tip de blindat are o protecţie similară cu cea oferită de Striker.

"Din cele 45 de elicoptere de atac pe care Romania intentioneaza sa le achizitioneze primele vor fi realizate pe linia din Texas, insa marea majoritate vor fi realizate pe linia pe care Bell Helicopters o va avea la Ghimbav, la Brasov", declara, la sfârşitul lunii septembrie ministrul Apararii, Mihai Fifor.

"Dorim sa facem transfer de tehnologie, de know-how in Romania, sa avem cooperare industriala in domeniul apararii si, in principiu, dorim sa repornim industria de aparare romaneasca, care a fost foarte bine pozitionata si recunoscuta la nivel mondial pana la un anumit moment dat", mai afirma Fifor,.

Fifor a mai spus ca Romania negociaza si cu Bell Helicopters pentru producerea elicopterelor de atac la Ghimbav.