Evenimentul Zilei > International > Compania Ford, afectată grav de pandemie! Criză de bani. Ce se va întâmpla la Craiova
Compania Ford, afectată grav de pandemie! Criză de bani. Ce se va întâmpla la Craiova

Compania Ford, afectată grav de pandemie! Criză de bani. Ce se va întâmpla la Craiova

Compania Ford Motor se confruntă cu mari probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus.

Întreaga industrie auto este profund afectată de criza sanitară la nivel global. Și asta din cauza scăderii drastice a cererilor de autoturisme.

În acest context, Ford Motor, care deţine două fabrici în Germania, a solicitat autorităţilor de la Berlin garanţii de împrumut în valoare de 500 milioane de euro.

Banii sunt necesari să atenueze impactul pandemiei de coronavirus.

Compania Ford Motor deține în Germania două fabric și ar fi primul producător auto important din această ţară care va primi un astfel de ajutor de la Guvern.

Declinul renumitei companii auto a avut probleme financiare și înainte de pandemie, ceea ce a constituie unul dintre motivele pentru care a trecut și la fabricarea vehicuoleor electrice.

Subsidiara Ford din Germania a fost înfiinţată în 1925 şi operează două fabrici, în Koln şi Saarlouis.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Ford Craiova a luat măsuri drastice după pandemie

Fabrica Ford Craiova a anunțat că renunţă la o parte din angajaţii cu contracte pe perioadă determinată. Producătorul de mașini afirmă că este obligat să ia această măsură din cauza condițiilor de pe piață, fără să ofere alte amănunte.

„Compania noastră revizuieşte constant nevoile de angajare pe baza cererii pieţei şi a eficienţei procesului de producţie. Având în vedere situaţia actuală a industriei în care operăm, confirmăm faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajaţi de la fabrica Ford din Craiova nu vor fi prelungite. Din raţiuni de confidenţialitate, nu putem furniza informaţii suplimentare”, a transmis purtătorul de cuvânt al fabricii Ford, Ana Maria Timiş.

Fabrica Ford a reluat, pe 4 mai, producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, iar pentru uzina de la Craiova a anunţat că va relua activitatea în mod etapizat,  într-un singur schimb de lucru, atât în secţia de producţie vehicule, cât şi în cea de producţie motoare.

Ford a închis fabrica de la Craiova pe 19 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. În uzină lucrează aproximativ 6.200 de oameni, potrivit agerpres.ro

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: