Comoara lui Gaddafi, găsită în deşert. Câte milioane ascunsese fostul dictator

Comoara lui Gaddafi, găsită în deşert. Câte milioane ascunsese fostul dictator

O adevărată comoară, despre care se spune că ar aparţine fostului lider libian Muammar Gaddaf, a fost găsită în deşertul libian.

20 de tone de aur şi aproximativ 80 de milioane de euro au fost descoperite într-un loc foarte izolat din sudul deşertului libian. Potrivit agenţiei Novinite, se presupune că această comoară i-a aparţinut lui Muammar Gaddafi, care ar fi îngropat-o aici după ce a fugit din oraşul Tripoli, asediat, în octombrie, de rebelii libieni. Există voci care spun că aceasta este doar o parte din averea deţinută de fostul lider de la Tripoli. Deocamdată nu se ştie ce s-a întâmplat cu alte 4 tone de aur dar şi cu cele 500 de milioane de euro pe care acesta le-ar fi retras, înainte de intrarea rebelilor în capitală, din Banca Naţională a Libiei. Ascunzătioarea din deşert a fost găsită în momentul în care autorităţile libiene au interceptat doi vînători de comori din zonă care încercau să ia legătura cu forţele loiale lui Gaddafi.

Muammar Gaddafi a  fost capturat şi ucis de rebeli, la 20 octombrie, după ce, mai multe săptămâni a stat ascuns în oraşul său natal, Sirte.

Ne puteți urmări și pe Google News