Serviciul Federal de Securitate (FSB/ex-KGB) şi Comitetul de anchetă, însărcinat cu dosare sensibile, au confiscat din seiful lui Aleksei Lisiakov, deputat al partidului Rusia Justă, mai multe casete pline cu bancnote în greutate totală de 100 kg, a anunţat publicaţia online Fontanka.ru, citată de Agerpres.

Această percheziţie, care a avut loc la Sankt Petersburg într-o filială a băncii ruseşti City Invest Bank, urmărea averile deputatului în cadrul unei anchete pentru fraudă masivă, potrivit aceluiaşi ziar.

“Percheziţia a avut loc în 2 iulie”, a explicat banca luni într-un comunicat, afirmând că această confiscare a fost efectuată în contextul “falimentului unui fost partener al băncii', dar fără să confirme suma confiscată.

Deputat al Caucazului de Nord în Dumă (camera inferioară a parlamentului rus), Aleksei Lisiakov a intrat pe scena politică în 2002. “Înainte de aceasta, făceam afaceri fructuoase”, a explicat el cotidianului rus Izvestia. Lisiakov a afirmat că este în posesia unei astfel de sume în bani lichizi "pentru a putea face un cadou soţiei sale şi a-şi rambursa datoriile contractate faţă de un prieten", asigurând că 'nu a făcut nimic ilegal'.