Deşi Android rămâne un sistem de operare deschis şi gratuit, pentru telefoanele comercializate în Europa producătorii vor trebui să plătească dacă vor să includă serviciile şi aplicaţiile companiei.

Aplicaţiile Google şi Chrome, care au fost subiectul amenzii de 5 miliarde de dolari primită de compania americană pentru includerea forţată a acestora în Android, vor fi licenţiate separat de restul aplicaţiilor şi produselor Google.

Producătorii care comercializează telefoane în Europa, vor putea opta pentru unul, ambele sau niciunul din următoarele pachete: pachetul format din aplicaţiile Google şi Chrome, disponibil contracost; pachetul format din licenţa de acces la magazinul de aplicaţii Google Play şi restul aplicaţiilor Google, disponibil, de asemenea, contracost.

Fabricanții vor putea, fie să includă toate produsele şi serviciile Google, fie să aleagă doar pachetul care oferă acces la magazinul de aplicaţii şi restul aplicaţiilor Google sau să nu opteze pentru niciunul din cele două pachete.

Costurile suplimentare pentru aplicaţiile şi serviciile Google se vor reflecta în preţul final de vânzare, telefoanele cu Android vândute în UE urmând să fie mai scumpe decât în restul lumii, transmite Digi 24.

Te-ar putea interesa și: