Evenimentul Zilei > Politica > Ipoteză SCANDALOASĂ. Comisia de la Veneția este „coruptă” și „compromisă”. Apel la SERVICIILE SECRETE
Ipoteză SCANDALOASĂ. Comisia de la Veneția este „coruptă” și „compromisă”. Apel la SERVICIILE SECRETE

Ipoteză SCANDALOASĂ. Comisia de la Veneția este „coruptă” și „compromisă”. Apel la SERVICIILE SECRETE

Doi social-democrații cu experiență la Bruxelles afirmă, după opinia preliminară formulată de Comisia de la Veneția cu privire la modificările aduse legilor Justiției, că celebra Comisie de la Veneția este compromisă și coruptă.

În timp ce europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu susține că ar fi vorba de o „mișcare (…) menită să ofere muniție apărătorilor statului paralel”, fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat pentru fapte de corupție, își completează colegul și susține că organizația este „coruptă” și „compromisă” .

„V-ați întrebat de ce recentul Raportul „critic” al Comisiei este unul special numit „preliminar/intermediar”? Simplu, pentru că autorul, recte Comisia de la Veneția, nu își permite să scrie asemenea lucruri în raportul oficial! De ce? Pentru că, în raportul oficial, autorii nu își pot depăși atribuțiile, care exclud afirmațiile police, nesusținute juridic, dintr-un raport „preliminar/intermediar”„, susține europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu.

„A fost o mișcare la „iuțeală de mână și nebăgare de seamă”, menită sa ofere muniție apărătorilor statului paralel, „paralelilor”, cum le putem spune pe scurt. Cu același succes ca altele de același gen”, mai apreciază europarlamentarul PSD, într-o postare pe Facebook.

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat pentru fapte de corupție și eliberat condiționat, a completat postarea lui Pașcu și susține că serviciile secrete din România ar trebui să știe de cine ar fi fost coruptă și compromisă Comisia de la Veneția.

„Atunci când o instituție prestigioasă precum Comisia de la Veneția, intră în asemenea jocuri mizerabile, fie asta și prin reprezentanți de mâna a doua, ceva nu este în regulă în relațiile internaționale. În mod normal MAE ar trebui să clarifice situația la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui să știe cine, prin ce mijloace și pe ce căi a corupt și compromis Comisia de la Veneția”, acuză Severin.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.