După audieri, Stănescu a precizat că, la comisie, şi-a menţinut declaraţia publică, precizând că singurul element de noutate a fost locul unde a avut loc întâlnirea cu prietenul său, şi anume chiar în incinta Ministerului Dezvoltării Regionale.

 

Cronica unor urzeli la cel mai înalt nivel

„Ceea ce v-am spus public am spus şi la comisie, alte elemente de noutate sunt doar locul unde a avut loc întâlnirea, altele nu sunt. Eu am depus jurământul (n.red. – ca ministru al Dezvoltării Regionale) cam la mijlocul lunii octombrie. La mijlocul lunii noiembrie, aproximativ – nu mai ştiu ziua exact – un foarte bun prieten al meu a venit la mine şi mi-a transmis un mesaj de la domnul Pahonţu, directorul SPP. Eu am întrebat care Pahonţu, că nu ştiam exact cine e directorul SPP, şi mesajul a fost exact cel pe care vi l-am spus public. A spus: Ştii, Dragnea până în martie o să fie istorie, tu (adică eu) şi câţiva colegi am putea prelua partidul şi că din partea domnului Pahonţu aş putea avea protecţie. Ce înseamnă protecţie e de discutat, nu fac supoziţii, rămâne să le facă cei care vor să facă supoziţii. Bineînţeles că răspunsul meu a fost – că eram foarte buni prieteni -, şi răspunsul a fost furibund, categoric nu, Pahonţu să nu mă mai caute niciodată, să uite adresa asta. Mai mult, am spus şi în faţa Comisiei: omul ăsta pe care nu îl cunosc chiar m-a luat de prost. Ăsta a fost răspunsul meu vizavi de prietenul meu. Şi încă o completare pe care vreau să o fac la ceea ce am declarat public atunci – că întâlnirea între mine şi prietenul meu a fost în biroul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, a relatat Stănescu, citat de Agerpres.

 

„Prietenul” nu e politician

Întrebat dacă prietenul său este din sfera politică, Stănescu a răspuns negativ.

„Nu face parte din niciun partid politic, din nicio structură militară – SPP, SRI, SIE ş.a. – deci e un om care chiar nu are legătură cu asta”, a arătat vicepremierul, care a evitat să intre în alte detalii.

 

Te-ar putea interesa și: