Comisia de Petiţii a Parlamentului European, la Bucureşti

Comisia de Petiţii a Parlamentului European, la Bucureşti

Membrii Comisiei vor sta în România trei zile, pe parcursul cărora se vor întâlni cu oficialităţile române pentru a analiza progresele făcute de autorităţi în cazul taxei de primă înmatriculare.

Comisia de Petiţii a Parlamentului European va sosi la Bucureşti astăzi, într-o vizită oficială ce are loc ca urmare a demersurilor europarlamentarului Victor Boştinaru, informează un comunicat de presă din partea acestuia.

Vizita mai are drept scop înţelegerea problemelor şi dificultăţilor scoase în evidenţă de petiţiile cetăţenilor români.

Comisia de Petiţii a Parlamentului European (PETI) a primit anul trecut 143 de petiţii privind România dintr-un total de 1506. În condiţiile în care 40% din aceste petiţii au fost declarate ca inadmisibile, vizita va avea şi o importantă componentă informativă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agenda vizitei cuprinde o întâlnire la Ministerul Justiţiei, o dezbatere cu membrii Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii a Parlamentului României şi întâlniri cu principalii autori ai petiţiilor către Parlamentul European.

"Vizita Comisiei de Petiţii la Bucureşti reprezintă o recunoaştere a demersurilor românilor atât în chestiunea taxei auto, dar şi altor probleme importante cu care societatea românească se confruntă. Rezolvarea acestor probleme îşi are rezonanţa în mediul instituţional de la Bruxelles, motiv pentru care vizita delegaţiei va fi de bun augur pentru toţi cetăţenii români", a declarat europarlamentarul Victor Boştinaru.

(10:15)