Comisarul Silvian iese din conflictul de interese

Comisarul Silvian iese din conflictul de interese

Dezvăluirile EVZ l-au făcut pe comisarul-şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, să-şi vândă acţiunile pe care le avea la KVB Economic.

Ziarul nostru a descoperit că firma KVB Economic, ai cărei ac ţionari principali erau Silvian Ionescu şi Sulfina Barbu, a încheiat un contract de consultanţă în probleme de mediu cu OMV-Petrom. Contractul îl poziţiona pe Ionescu într-un major conflict de interese, în tru cât, în calitate de comisar-şef al Gărzii de Mediu, trebuia să controleze chiar grupul Petrom, pe care KVB îl consilia în probleme de mediu.

După dezvăluirile EVZ de acum două săptămâni, Nicolae Nemirschi, ministrul mediului, i-a dat lui Ionescu un ultimatum, cerându-i ca, în 24 de ore, să-şi clarifice situaţia. Ionescu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că şi-a vândut acţiunile unei femei pe care nu o mai cunoscuse niciodată şi „care n-are nicio legătură cu mine, cu familia mea, prietenii mei sau cu PDL”. El a precizat că avocaţii săi sunt cei care l-au pus în legătură cu cumpărătoarea şi a refuzat să dezvăluie atât numele celei căreia i-a vândut acţiunile, cât şi numele casei de avocatură care îl reprezintă.   Comisarul a mărturisit că a luat decizia de a-şi vinde acţiunile după „o profundă judecată”. „La început, n-am simţit atât de importantă aten ţionarea colegilor dum nea voastră de presă (EVZ - n.r.), dar, la vârsta mea, după o profundă judecată, începi să înţelegi şi argumentele părţii opuse. Am înţeles acum, după ce m-am sfătuit şi cu colegii mei de partid”. Ionescu susţine că preţul primit pentru cele 42% din acţiunile KVB Economic este de circa 10.000 de euro, tranzacţia fiind făcută la valoarea nominală a acţiunilor. În plus, acesta a afirmat că nu va reveni niciodată ca acţionar al firmei: „Este un capitol închis”.  EFECTE

Renunţă şi Sulfina?

Ne puteți urmări și pe Google News

Fost ministru al mediului, Sulfina Barbu continuă să deţină 27% din KVB Economic. Deputatul PDL susţine însă: Firma de avocatură care îmi administrează acţiunile m-a sfătuit să le vând, dată fiind perioada de criză în care ne aflăm. Le-am dat mandat să-mi caute cumpărător”. Barbu spune că a primit acest sfat din partea misterioasei firme de avocatură „în urmă cu două săptămâni”.