Comisarul european pentru Sănătate a demisionat

Comisarul european pentru Sănătate a demisionat

Comisarul european pentru sănătate, maltezul John Dalli, şi-a anunţat astăzi demisia, cu efect imediat, din cadrul executivului comunitar, informează un comunicat de presă al CE.

Dali l-a informat pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că a luat decizia în urma unei investigaţii a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) asupra unei plângeri depuse în mai 2012 de producătorul de tutun Swedish Match.

Compania sugera că un antreprenor maltez s-a folosit de contactele sale cu John Dalli pentru a încerca să obţină avantaje financiare din partea companiei. Dalli mai era acuzat că a încercat să schimbe legislaţia europeană din domeniul tutunului pentru a servi intereselor unor companii. Fostul oficial a respins toate aceste acuzaţii. Jose Manuel Barroso a decis ca vicepreşedintele Maros Sefcovic să preia portofoliul lui Dalli pe perioadă limitată, până când un nou comisar de naţionalitate malteză va fi numit în funcţie, în conformitate cu articolul 246 al Tratatului de funcţionare a Uniunii Europene.

Ne puteți urmări și pe Google News