Evenimentul Zilei > Social > Comedy Short Film Festival @ Plaza România
Comedy Short Film Festival @ Plaza România

Comedy Short Film Festival @ Plaza România

La noul festival de comedie afl at sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România și găzduit de Movieplex, vor putea fi vizionate 78 de scurtmetraje: 26, în competiția oficială, 32, în categoria destinată animațiilor și 20, în concursul consacrat filmelor studențești.

Etapa de selecție s-a încheiat la începutul lunii februarie, astfel că festivalul se va desfășura între 2 și 8 martie. În competiția oficială vor concura 26 de scurtmetraje de comedie. Mare parte din acestea provin din Franța (nouă scurtmetraje), România (cinci scurtmetraje), Canada și Elveția (câte trei scurtmetraje). Comediile autohtone care au intrat în competiția oficială sunt „Cai putere”, de Daniel Sandu, „Derby”, de Paul Negoescu, „Fața galbenă care râde”, de Constantin Popescu, „Portret de familie”, de Marian Crișan și „Retur”, de Emanuel Pârvu.

Răsplată pentru cineaști

Dintre cele 32 de scurtmetraje din secțiunea animațiilor, cele mai multe au fost realizate în Franța și în SUA. America de Nord și România sunt țările din care provine majoritatea scurtmetrajelor de comedie care vor putea fi vizionate în categoria destinată filmelor studențești.


Festivalul oferă amatorilor de film 27 de episoade din serialul Robotzi, realizat de Creative Monkeyz


Selecția Comedy Short Film Festival @ Plaza România nu duce lipsă de celebrități. În competiția oficială se află scurtmetrajul din SUA, „Fool’s Day”, în care un rol îi revine celebrului cântăreț Dee Snider, fostul solist al trupei Twisted Sister. În competiția destinată animațiilor figurează „The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”, de William Joyce și Brandon Oldenburg, un scurtmetraj distins cu premiul Oscar. Premiile oferite la prima ediție a festivalului sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1.500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1.000 de euro) și Best Animation Comedy Short Film Award (1.000 de euro). Se va decerna și un premiu destinat scurtmetrajelor de comedie românești. Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România. Intrarea la toate proiecțiile Comedy Short Film Festival @ Plaza România este gratuită.