Evenimentul Zilei > Actualitate > Coşmar fără de sfârşit pentru Şerban Ionescu. Boala „fără leac” l-a băgat iar în spital
Coşmar fără de sfârşit pentru Şerban Ionescu. Boala „fără leac” l-a băgat iar în spital

Coşmar fără de sfârşit pentru Şerban Ionescu. Boala „fără leac” l-a băgat iar în spital

După îndelungi amânări, actorul a ajuns în stare gravă la Spitalul Elias.

La o lună după întoarcerea din Germania, acolo unde a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, actorul Şerban Ionescu se află, de câteva zile, internat la Spitalul Elias, unde medicii şi asistentele îl pot avea permanent sub observaţie.
Potrivit unor surse apro piate actorului, acesta ar fi refuzat în mai multe rânduri după revenirea din străinătate să se interneze, preferând să fie îngrijit la domiciliu de un medic angajat de un prieten.
Consultat de o echipă de patru medici
"Domnul Şerban Ionescu este internat la Spitalul Elias pentru continuarea protocolului de îngrijire adecvat afecţiunii neurologice de care suferă", a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii, medicul Valentin Calu.
Pe lângă tratamentul medicamentos, Şerban Ionescu face zilnic şedinţe de fizioterapie impuse de medicii din Germania. Prietenii actorului spun că starea lui se înrăutăţise destul de mult în ultima perioadă.
A slăbit 30 de kilograme şi nu se mai poate ridica din pat fără ajutor. Potrivit aceloraşi surse din anturajul actorului, acesta este singur întro rezervă specială, iar o asistentă vine din două în două ore să-i schimbe perfuzia.
Ieri, la orele prânzului, Şerban Ionescu a fost consultat de patru medici. Boala de care suferă este considerată fără leac, însă poate fi ţinută sub control cu un tratament adecvat.
Mama actorului, deşi are 80 de ani, îl vizitează regulat şi este un sprijin de nădejde după despărţirea acestuia de Magda Catone.
"Actorul se află la spital pentru continuarea protocolului adecvat afecţiunii neurologice de care suferă."
VALENTIN CALU, purtător de cuvânt, Spitalul Elias

Diagnosticul iniţial era greşit
Şerban Ionescu a fost diagnosticat, în urmă cu un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura de căpuşă. La jumătatea lunii mai, Guvernul a alocat 88.000 de lei din Fondul de rezervă pentru tratamentul în străinătate al actorului.
În Germania, medicii l-au diagnosticat cu scleroză amiotrofică, boală cu simptome asemănătoare boreliozei, care afectează muşchii şi provoacă dificultăţi de vorbire, respiraţie şi deglutiţie. Funcţiile fundamentale ale corpului sunt afectate treptat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News