Evenimentul Zilei > Actualitate > COMANESCU: TVR, Cutia Pandorei
COMANESCU: TVR, Cutia Pandorei

COMANESCU: TVR, Cutia Pandorei

Ieri, "Gardianul" si "Realitatea romaneasca" au publicat relatari despre o noua rabufnire a crizei din TVR.

Primul ziar afirma ca, miercuri seara, 6 membri din cei 11 ai Consiliului de Administratie al TVR au acordat un vot de neincredere lui Giurgiu.

Al doilea afirma ca acelasi Consiliu nu intentiona sa aprobe Raportul de Activitate pe 2006 al TVR decat daca Tudor Giurgiu demisioneaza, dupa care a revenit asupra intentiilor si a aprobat documentul.

Sensurile evenimentelor sunt greu de gasit, dar situatia din TVR are in continuare un potential important de criza. Iar de asta data, conform celor doua surse citate, rabufnirea a pornit de la Consiliul de Administratie, care reprezinta intr-o buna masura factiunea conservatoare, opusa reformelor lui Giurgiu, cu interese oarecum comune cu ale angajatilor.

„Jurnalul national”, care a publicat o serie de articole inflamate si criticate la adresa lui Giurgiu in urma cu cateva saptamani, a tacut de asta-data. Reiese ca el e o piesa mai putin importanta decat s-a spus, pe esichierul unde se joaca partida TVR.

De remarcat insa ca, in seria din „Jurnalul”, dar si in „Realitatea romaneasca” sau „Gardianul”, informatiile provin evident nu de la Giurgiu, ci din interiorul institutiei.

Dincolo de interesele politice din jurul TVR, dar si de performantele ca manager, Tudor Giurgiu a deschis o Cutie a Pandorei la inceputul lui martie, atunci cand a anuntat reforme drastice care privesc angajatii.

E posibil la fel de bine ca Giurgiu sa se fi comportat naiv, in incercarea de a schimba lucrurile, sau ca problema de care s-a lovit – conservatorii din TVR – sa fie una insolubila.

Cert e doar ca, dincolo de performantele lui Giurgiu, exista in interiorul TVR – si nu in parlament sau in redactiile ziarelor – o tabara care vrea disparitia lui „Harry Potter”.

Iar asta, din motive cat se poate de egoiste, cum ar fi acela ca acesta a intentionat sa ia privilegiile unora si sa-i puna pe altii la munca.

Altfel spus, capul lui Giurgiu se joaca dincolo de portile din Pangrati si de la Turn, oricata galagie va iesi in parlament pe tema raportului de activitate. Politicienii, mogulii si ziaristii care gasesc un profit in toata povestea, fie aceste jocuri de interese sau informatie interesanta pentru public, trebuie sa tina cont de asta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: