Retragerea intempestivă a lui Florin Cîțu din funcția de premier, cu câteva minute înainte să primească votul de învestitură în Parlament (care se anunța o simplă formalitate), a fost o lovitură grea primită de PNL.

În plină criză a coronavirusului, când toți liderii politici, inclusiv liberalii, făceau apel la responsabilitate și stabilitate, Florin Cîțu și-a depus mandatul. Acest lucru a stârnit un val de indignare cu atât mai mult cu cât, a spus-o chiar el, nominalizarea sa a fost o înșelătorie a cărei miză a fost obținerea alegerilor anticipate.

„(…) Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi (și după decizia CCR) (…)”, a scris Florin Cîțu pe Facebook, imediat după ce și-a depus mandatul.

Liberali mai presus de carantină

Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, a doua zi, s-a descoperit că senatorul liberal Vergil Chițac, din Constanța este infectat cu Covid – 19, că a aflat încă din 9 martie, dar nu și-a luat măsuri de protecție și nu s-a izolat. Ba, mai mult, și-a expus colegii și pe premierul Ludovic Orban participând la ședintele de partid. Ca și cum nu ar fi fost suficient, senatorul și soția sa au refuzat să fie luați și duși la spital cu izoleta.

A fost o demonstrație de inconștiență și de iresponsabilitate care n-a făcut decât să alimenteze iritarea opiniei publice. Aceasta cu atât mai mult cu cât, restul oamenilor aflați în aceeași situație sunt ținuți în carantină, de multe ori în condiții improprii și amenințați cu pușcăria, în cazul în care o părăsesc.

Tot aici l-aș mai adăuga pe ministrul Sănătății, Victor Costache, medic de profesie, care s-a afișat alături de Ludovic Orban, la vremea aceea suspect de coronavirus, a mers la sport și la audierile din Parlament. Fără să-și ia nici o măsură de precauție.

Iar peste toate acestea, votul de învestire a Guvernului a fost asigurat de parlamentarii PSD – acel partid de infractori, anti-european, anti-democratic, anti-românesc etc.  – iar nu de cei ai PNL, care au preferat să rămână acasă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE