Evenimentul Zilei > Justitie > „La loc comanda!” în procesele şefilor celor două Camere
„La loc comanda!” în procesele şefilor celor două Camere

„La loc comanda!” în procesele şefilor celor două Camere

Dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi cel în care şeful Camerei deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost deferit justiţiei pentru instigare la abuz în serviciu se vor judeca de la zero pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În ambele cazuri, anunţul a fost făcut de magistratul Constantin Epure, care a înlocuit- o pe judecătoarea Ana Maria Dascălu, în urma pensionării. „Judecătorii care dispun hotărârea trebuie să fie aceiaşi care au participat la administrarea tuturor probelor de-a lungul procesului. Pentru termenul pe care îl vom acorda, trebuie să se prezinte toţi inculpaţii”, a explicat judecătorul Constantin Epure.

Atât Călin Popescu Tăriceanu cât şi Liviu Dragnea au primit termen pe data de 3 octombrie, dată începând cu care se va readministra întreg probatoriul, constând în declaraţii de martori şi inculpaţi. În data de 14 martie, la primul termen de judecată, preşedintele Senatului a declarat că nu recunoaşte învinuirile şi nici nu le înţelege, precizând că nu vrea să fie judecat după procedura simplificată în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, în legătură cu declaraţiile sale de martor din dosarul „Ferma Băneasa”.

Alte dosare care se vor relua

Cercetarea judecătorească va fi reluată şi în cauza în care Liviu Dragnea a fost deferit justiţiei pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman.

Acelaşi complet de magistraţi, din care face parte judecătoarea Anamaria Dascălu, judecă şi procesele fostului vicepremier Gabriel Oprea (dosarul DIPI) şi ale foştilor parlamentari Dan Şova (CET Govora) şi Sebastian Ghiţă (mită pentru primarul Bădescu), astfel că este de aşteptat ca şi în aceste cazuri să se reia judecata.