Colțul iubitorului de cărți

În epoca contemporană, în care viteza și tehnologia sunt vectori esențiali ai vieții noastre, cuvintele “carti”, “biblioteca”, “loc de citit”, par cuvinte din povești cu zâne și feți frumosi. Acestea aparțin parcă unei alte lumi, care a existat cândva și care nu se va mai întoarce niciodată.

Pentru un iubitor de cărți însă, biblioteca va exista întotdeauna. Atingerea hârtiei, așezarea confortabilă în fotoliul preferat și răsfoirea unei cărți la finalul unei zi istovitoare sau într-o zi ploioasă de week-end - toate acestea sunt senzații minunate.

Pasiunea pentru citit însă se transformă în tot mai multe cărți achizitionate, care se vor regăsi apoi împrăștiate pe noptieră, covor, într-un colț de pat sau oriunde altundeva.

Ce facem în acel moment? Le vindem? Le aruncăm?

În niciun caz, ci încercăm să găsim soluții. Amenajarea unui colț de lectură special va trebui să țină cont de următoarele aspecte:

• Confort. Cel mai important aspect al unui colț de lectură este confortul. Trebuie să fii relaxat și să te simți bine atunci când citești, iar pentru asta ai nevoie de un fotoliu comod sau de o canapea moale și plăcută.

Obiectele trebuie să se potrivească stilului camerei în care amenajezi colțul de lectură, însă pot fi integrate și piese care aparent nu au ce căuta acolo: un fotoliu vechi recondiționat, puful pe care să-ți odihnești picioarele, o lampă atipică, foarte modernă, într-un decor clasic….mix and match este permis.

Dă-ți frâu creativității, dar nu ezita sa iei legătura cu un expert in design interior pentru a gasi solutiile cele mai potrivite pentru apartamentul tău.

• Lumina. Lumina este importantă în toată casa, însă cu atât mai mult intr-un colt de lectură. Nu trebuie să te chinui să citești la lumina lumânării sau la o veioză cu lumina difuză, așadar întreabă un specialist care este varianta corectă pentru iluminat.

• Personalitate. O bibliotecă reprezintă mai mult decat rafturi umplute cu cărți. Așadar, adaugă-i personalitate, îmbogățind-o cu piese decorative. O mică sculptură, o lucrare de grafică, un obiect vechi sau un suvenir drag, toate acestea vor face diferența între o bibliotecă oarecare și biblioteca ta.

• Accente dramatice. Orice operă de artă are nevoie de un pic de dramatism, la fel și biblioteca ta. Aici, variantele sunt nelimitate, de la formă, culoare, textură etc, însă pentru a obține efectul dorit, cel mai bine este să apelezi la sfaturile unui expert în design interior. El te va ajuta să găsești acel ”ceva” de care este nevoie pentru a transforma o creație obișnuită într-o operă de artă.