Evenimentul Zilei > Actualitate > Coloană de peste 10 kilometri la intrarea în București, pe autostrada A1
Coloană de peste 10 kilometri la intrarea în București, pe autostrada A1

Coloană de peste 10 kilometri la intrarea în București, pe autostrada A1

Șoferii care încearcă să intre în Capitală dinspre Pitești, pe autostrada A1, au de așteptat foarte mult, din cauza aglomerației, informează Poliția Rutieră.

Astfel potrivit unui anunț făcut de Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, la ora 18:45, se formase o coloană în mișcare cu o lungime de nu mai puțin de 11 kilometri.

Pe autostrada A1 se circulă în condiţii de aglomeraţie, mai spune Poliția Rutieră. Coloana de aproximativ 11 kilometri s-a format din zona kilometrului 20 (localitatea Bolintin Deal, județul Giurgiu) și până la ieșirea de pe autostradă la intrarea în București.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă”, mai precizează informarea InfoTrafic.

Și pe DN1 au fost anunțate probleme

Nici cealaltă intrare în București, cea din nord, dinspre Ploiești, nu a fost lipsită de probleme de trafic. La amiază, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunța că pe sensul de urcare al DN1 București-Brașov sunt înregistrate valori ridicate de trafic, fiind formată coloană în mișcare pe raza stațiunilor Bușteni, Azuga și Predeal. Iar pe sensul către București, traficul este intens pe tronsonul kilometric 138 – 132, de la limita cu județul  Brasov până în stațiunea Bușteni.

Recomandăm conducătorilor auto următoarele rute alternative pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Sfătuim conducătorii auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic, se mai arăta în comunicarea polițiștilor.

Probleme și în Neamț

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația este oprită pe DN 15C  Piatra Neamț – Târgu Neamț, la ieșire din localitatea Bodești, județul Neamț, după ce s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme. Din primele date, două persoane sunt rănite, dintre care una este încarcerată. Echipajele specializate acționează la locul accidentului.

Se estimează reluarea circulației, în condiții normale, în 45 de minute.

Circulație oprită în Hunedoara

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Româneinformează că pe DN76 Deva-Oradea, la kilometrul 26+800 de metri, în zona localității Luncoiu de Jos, județul Hunedoara, s-a produs un impact între două autoturisme. Coliziunea s-a soldat cu rănirea a 3 persoane, acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale. Traficul rutier este întrerupt în ambele sensuri pentru a permite efectuarea cercetării la fața locului.

Se estimează reluarea circulație, în condiții normale, în 30 de minute.