Într-o postare pe Facebook, liderul PNL Ludivic Orban a lansat acuzații grele pentru Coliția de guvernare. Orban a realizat o „proiecție în 5 ani”, constatând că guvernele PSD-ALDE nu au fost capabile să înceapaă NICIUN PROIECT de infrastructură mare de transport în perioada 2014-2020.

„0 PROIECTE ÎN 5 ANI

Timp de 5 ani și două luni de la începerea exercițiului bugetar al UE 2014- 2020, guvernele PSD-ALDE nu au fost capabile să înceapă NICIUN PROIECT de infrastructură mare de transport, nici în domeniul rutier, nici în feroviar, nici în naval, nici în aeroportuar. 

România este sufocată și are nevoie disperată pentru a putea asigura o dezvoltare economică rapidă de infrastructură de transport la standarde europene.

Foarte multe investiții ocolesc România și din cauza înapoierii țării în domeniul infrastructurii. În aceste condiții, este un sabotaj pe față al intereselor fundamentale ale României contraperformanța PSD- ALDE de a nu începe niciun proiect mare, deși avem la dispoziție miliarde de EURO de la bugetul UE, fonduri nerambursabile.

Proiecte vitale sunt blocate. Tronsoane de autostrada (Sibiu- Pitești, Tg. Mureș – Iași, centura Bucureștiului), tronsoane de cale ferată (Coslariu- Simeria, Simeria- Curtici), lucrările de asigurare a navigabilității Dunării și multe alte proiecte sunt amânate la calendele grecești de o guvernare iresponsabilă. 

Încep să fiu din ce în ce mai convins că nu doar prostia, incompetența și incapacitatea administrativă sunt de vină. Se vede că este un plan al PSD să țină România neconectată la rețeaua europeană de transport și să împiedice dezvoltarea multor regiuni ale României. Orice român cu capul pe umeri care înțelege lucrul acesta trebuie să nu mai voteze niciodată cu cei care astăzi își bat joc de România”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook. 

 

Te-ar putea interesa și: