Evenimentul Zilei > Actualitate > COLECŢIA DE PERLE DE LA BAC 2012. „Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, a fost făcut albie de porci de Baiazid”
COLECŢIA DE PERLE DE LA BAC 2012. „Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, a fost făcut albie de porci de Baiazid”

COLECŢIA DE PERLE DE LA BAC 2012. „Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, a fost făcut albie de porci de Baiazid”

Elevii care au susţinut, anul acesta, examenul de bacalaureat au reuşit şi de data aceasta să-i amuze pe evaluatori. Vă prezentăm primele "perle" culese de la proba de limba română.

Profesorii care au corectat lucrările elevilor din judeţul Prahova nu au avut timp să se plictisească. Iată cu ce i-au distrat candidaţii:
„Eu nu am jurnal pentru că jurnalul este pentru fete mici", a răspuns un elev, întrebat despre importanţa unui asemenea carneţel de însemnări personale, scrie telegrama.ro.
Un alt licean este de părere că un text este descriptiv pentru că "autorul îmi prezintă ca să văd nişte imagini auditive şi nu numai".
Un altul dovedeşte că nu ştie să definească ce înseamnă receptor. Întrebat „cine poate fi receptorul acestui text", absolventul a scris că "Receptorul este o femeie foarte frumoasă"
Un elev a încercat să construiască un text argumentativ plecând de la ideea că "iubirea este cel mai frumos lucru pentru că aşa m-a învăţat mama care îl iubeşte pe tata".
Nici profesorii care au corectat lucrările din Olt nu au dus lipsă de „perle”. Una dintre ele sună aşa: „Scrisoarea a treia a lui Eminescu este foarte importantă şi e ştampilată”.
„Mircea cel mare, care a fost prima dată bătrân”
Profesorii din alte judeţe au adăugat şi ei alte „perle” la colecţia veche.
"Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci"
"Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia"
"Mulţimile de boieri exploatatori îşi ţineau banii numerar în pungi. Haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele"
"Balada e o specie a liricii populare inventată de Ciprian Porumbescu"
Un alt elev a ţinut să-şi ia la revedere de la profesori politicos, dar a dat-o în bară la gramatică.
"Sper că va (sic!) plăcut. Cred că o să mai vin şi la anul."
Perle de peste Prut
Şi elevii din Republica Moldova au reuşit să-i amuze pe profesori. Iată câteva „perle” ale vecinilor de peste Prut, oferite de prime.md.
"Limba română este curgătoare şi se întinde peste mări şi ţări"
„Eu şi cartea suntem două zări îndepărtate"
„Nu am o carte preferată, dar m-a impresionat Abecedarul"
"Ionuţ Striveţ” şi ” Corola de minuni a lumii" a fost scrisă de Lucian Blaga
„Ilie Moromete şi-a trimis feciorii la curtea împăratului"
"Misterul nu trebuie lămurit, ci înnodat, încâlcit"
 "Sărmanul Dionis" tema ovarului este irezistibilă"
"Iubirea-i ca focul, până nu-i pui un băţ, nu arde".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: