Evenimentul Zilei > Actualitate > COIOŢII se plimbă liberi pe străzile din New York
COIOŢII se plimbă liberi pe străzile din New York

COIOŢII se plimbă liberi pe străzile din New York

Un nou locuitor a apărut prin cartierele New Yorkului: coiotul. Pe acoperişul unui bar, într-un parc sau în faţa vreunei case, acest animal începe să fie tot mai des zărit, relatează AFP.

Cel puţin cinci coioţi, animale mai mici decât lupul, care mai sunt numiţi şi lupi de preerie nord-americani, au fost văzuţi de la începutul anului chiar în centrul New Yorkului. Numai în luna martie au fost identificaţi trei, iar numărul acestor dintre care trei în luna martie, relatează miercuri AFP.

Un astfel de exemplar se plimba cel mai vizibil sâmbătă în Battery Park City, un grup de clădiri noi de locuinţe construit în insula Manhattan. Vânat de poliţie circa o oră, animalul a fost încolţit şi sedat. 'Coiotul se află în prezent la Centrul de îngrijiri şi control pentru animale', a declarat poliţia pentru AFP.

Un locuitor din cartierul Queens a postat luni pe Twitter fotografii cu un coiot care se odihnea sub un copăcel chiar în faţa casei sale. Luna trecută şi alte astfel de animale, asociate mai degrabă cu preeriile şi deşertul din Midwest şi din sud-vestul Statelor Unite, au fost zărite pe acoperişul unui bar din Long Island City şi în unele zone din Queens. De fiecare dată au reuşit să scape.

Coiotul este un animal des întâlnit în statul New York, inclusiv în zonele urbane, a precizat Departamentul parcurilor din New York, recomandând oamenilor să nu intre în panică fiindcă 'majoritatea coioţilor nu sunt periculoşi pentru om'. Don Bogan, expert în acest domeniu, a scris deja anul trecut într-o revistă locală despre prezenţa în creştere a coioţilor la New York.