Evenimentul Zilei > Actualitate > Codurile SECRETE care te ajută să afli dacă ești SPIONAT prin telefonul mobil
Codurile SECRETE care te ajută să afli dacă ești SPIONAT prin telefonul mobil

Codurile SECRETE care te ajută să afli dacă ești SPIONAT prin telefonul mobil

O serie de coduri secrete vă pot ajuta, în condițiile în care există suspiciuni legate de securitatea telefonului dvs mobil. Tastând aceste coduri puteți afla dacă sunteți urmărit prin intermediul gadgetului pe care îl aveți în buzunar.

Publicația Brightside a făcut publice mai multe astfel de coduri, foarte utile pentru telefonul dumneavoastră. Unele dintre ele, utilizate cu ajutorul unor aplicații, vă pot dezvălui dacă există cineva care vă urmărește locația.

Astfel, pentru a determina dacă sunteți urmărit, aveți nevoie de aplicația NetMonitor și să tastați unul dintre următoarele coduri: – pentru iPhone: * # 12345 # 3001 * – pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *, potrivit Flux24.ro

Sunt câțiva pași care trebuie urmați pentru a putea determina cu exactitate dacă sunteți urmăriți prin intermediul telefonului mobil:

„Pasul 1. Mergeți la secțiunea UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info, și scrie toate numerele de sub ID — ul celulei. Acestea sunt numerele stațiilor de bază aflate în preajmă. Telefonul se va conecta în mod implicit la stația care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Revin-o la meniul principal și fă clic pe fila Informații MM, apoi pe servire PLMN. Notați numerele afișate mai jos de Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor două numere și a unui site obișnuit (a patra filă din stânga), puteți determina locația pe hartă a stației de bază la care telefonul este conectat. Stațiile suspecte sunt în general cele mobile — acestea ar putea fi amplasate într-un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte și/sau în locuri în care acoperirea la internet este slabă. Dacă exista una dintre ele din apropiere, aparent fără nici un motiv logic, si telefonul dvs. e conectat la ea, atunci e posibil sa fiți urmărit-spionat”, scrie publicația citată.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: