Evenimentul Zilei > Actualitate > Codul vestimentaţiei albastre a lui Băsescu: mai uman şi apărat de atacuri energetice
Codul vestimentaţiei albastre a lui Băsescu: mai uman şi apărat de atacuri energetice

Codul vestimentaţiei albastre a lui Băsescu: mai uman şi apărat de atacuri energetice

Parapsihologii, dar şi criticii de modă cred că "albastrul preşedintelui" a fost o alegere bună. Este o culoare relaxantă, în tendinţe, inspiră modestie şi apartenenţă la valorile europene.

Tricourile albastre ale preşedintelui Traian Băsescu, pe care le poartă în campania pentru referendum, au stârnit dezbateri, mai ales că mulţi se întreabă de ce şeful statului a renunţat la culoarea violet, pe care a folosit-o intens în timpul cursei prezidenţiale din 2009.
Mai mulţi parapsihologi, astrologi şi critici de modă au descifrat, pentru EVZ, simbolistica albastrului azuriu pe care-l poartă Traian Băsescu.
Astrologul Antonia Dragomir a declarat că există un mesaj subliminal pe care vrea preşedintele să-l transmită: "Albastrul este culoarea mării, transmite detaşare. Privit îndelung, albastrul poate crea somnolenţă, o relaxare". Antonia mai crede că azuriul are o legătură şi cu drapelul lui Tudor Vladimirescu din timpul răscoalei din 1821: "Era albastru. Simboliza o luptă pentru libertate, pentru descătuşare. Este o culoare a eternităţii, a spiritului, a intelectului, a loialităţii, transparenţei şi adevărului".
Din punct de vedere astrologic, Antonia spune că Traian Băsescu este Scorpion, dar are sensul vieţii sub semnul Peşti, iar poporul român este guvernat tot de Peşti: "Băsescu vrea să-şi deschidă o poartă energetică prin care să intre în rezonanţă cu poporul".
În ultimele zile, preşe­dintele şi mem­brii staff-ului de campanie s-au simţit rău, existând suspiciunea să fi fost atacaţi energetic. Adrian Pătruţ, preşedintele Societăţii Române de Parapsihologi, spune că albastrul redă nuanţa apei, iar faptul că şeful statului poartă această culoare poate fi o metodă pentru contracararea atacurilor energetice.
Cunoscutul astrolog Mariana Cojocaru crede că albastrul este "un atenuator de agresivitate": "Cum Băsescu are Axa Karmică Fecioară-Peşti, dar şi un ascendent în Fecioară şi are ca adversari politici doi nativi Fecioară, culoarea se vrea una de protecţie în acest duel şi atrage simpatie din partea electoratului. Piatra Scorpionului este topazul (albastru), iar a zodiei Peştilor este Aquamarinul (culoarea apei cristaline-bleu). Este culoarea care rezonează perfect cu Karma domniei sale".
În emisiunile la care este invitat, Băsescu lasă tricoul bleu acasă. Păstrează însă un accesoriu albastru Foto: Răzvan Vălcăneanţu
"Mult mai uman"
Criticul de modă Ovidiu Buta este de părere că tricourile de tip polo sunt o alegere excelentă pentru un politician care vrea să transmită maselor un mesaj electoral: "Este o chestiune firească să laşi costumul deoparte. Îţi dă o imagine umană. Acest tricou de tip polo arată faptul că nu există nicio diferenţă între oamenii de rând, din piaţă, şi şeful de stat. Pe de altă parte, vrea să arate că este o diferenţă între Băsescu – mult mai uman – şi ceilalţi politicieni la costume, care fac jocuri politice".
Alin Gălăţescu crede că a fost o chestiune gândită împreună cu staff-ul de campanie: "Vor să-l distanţeze de tot de portocaliul PDL-ului sau de verdele pe care l-au avut ei în ultima campanie, la locale. Cât despre tricouri, el trebuie să fie popular. Acum, pentru el contează cantitatea, nu calitatea".
Creatoarea Adina Buzatu spune că bleu-ul lui Băsescu merge cu orice culoare pastelată: "Tricoul polo dă ţinutei o alură sport, care nu îl avantajează extraordinar pe preşedinte. În schimb, acest aspect îl apropie de omul de rând, căruia el i se adresează. O cămaşă din bumbac fin sau in ar fi fost mai potrivită. Putea fi în aceeaşi culoare, bleu".

Violetul era "un moft, o treabă imperială"

Dezbateri aprige au fost pornite după ce, în 2009, PSD-istul Viorel Hrebenciuc declara că Traian Băsescu (foto) a fost ajutat în campanie de "flacăra violet". Preşedintele purta deseori cravate mov sau pulovere indigo, iar în staff-ul său era şi parapsihologul Aliodor Manolea. "Violetul era un moft, o treabă imperială, pentru fiţoşi, era culoarea împăraţilor. Acum, Băsescu dă dovadă de modestie. Albastrul duce cu gândul şi la culorile arborate în Europa. Steagul european e albastru. Vrea să le dea un mesaj de sinceritate românilor, să le spună «Eu rămân cinstit!»", a declarat, pentru EVZ, astrologul Radu Ştefănescu.

CITIŢI ŞI:

  • Sediul de campanie al lui Traian Băsescu, atacat energetic?
  • Eşti supărat pe Băsescu. De ce? Băsescu îţi răspunde pe Facebook
  • Traian Băsescu: "Timpul este prea scurt să ajung la 50%, dar am obligaţia să încerc"