Ieri, 24 iunie, s-a reunit grupul de lucru interinstituțional destinat elaborării și modificării propunerilor legislative în materie electorală. Reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului s-au așezat la aceeași masă pentru a veni cu un proiect de lege funcțional, un produs legislativ care să ofere românilor din diaspora posibilitatea exercitării dreptului la vot.

Discuțiile privind elaborarea, modificarea și completarea unui Cod Electoral în diaspora din cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind modificarea legilor electorale au intrat în linie dreaptă. Hotărârea privind constituirea Comisiei Speciale comune a fost publicată în Monitorul Oficial din 19 iunie, obiectivul acesteia fiind acela de a elabora propunerea legislativă privind desfășurarea procesului electoral în afara țării.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni susține modificarea legislației electorale pentru a veni cu soluții cât mai eficiente în sprijinul românilor.

„Vă punem la dispoziție adresa de e-mail [email protected] și vă invităm să vă alăturați acestui proces și să ne trimiteți toate propunerile și observațiile dumneavoastră. Experții teoreticieni în materie electorală au nevoie de dumneavoastră, cei care cunoașteți cel mai bine problemele actuale și sunteți în măsură să le remediați, implicându-vă activ și interactiv în elaborarea acestui proiect care are drept finalitate o Lege Electorală care să vă reprezinte la modul cel mai eficient și transparent drepturile și interesele”, se arată într-un comunicat de presă emis EVZ de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Sursa citată precizează și faptul că, „în cel mai scurt timp veți putea consulta proiectul elaborat de către Autoritatea Electorală Permanentă, atât pe site-ul instituției, cât și pe site-ul Ministerului Românilor de Pretutindeni, al Camerei Deputaților și Senatului”.

Proiectul de lege va intra în dezbaterea comisiei astăzi, 25 iunie 2019, iar noua lege trebuie finalizată în prima săptămână a lunii iulie.

Dacă aveți propuneri cu privire la acest subiect, o puteți face cât mai repede pe adresa de e-mail [email protected], iar Ministerul Românilor de Pretutindeni se va asigura că vor ajunge la Comisia specială.