Codrin Ștefănescu, mesaj lacrimogen după „lichidarea” sa din vârful PSD. Ce le-a promis simpatizanților

Codrin Ștefănescu, mesaj lacrimogen după „lichidarea” sa din vârful PSD. Ce le-a promis simpatizanților

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, le-a transmis simpatizanților săi că nu se va schimba, chiar dacă vor urma vremuri dificile.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, în şedinţa de criză convocată marţi seara, demiterea lui Codrin Ştefănescu din funcţia de secretar general al partidului.

În acest context, Codrin Ștefănescu a transmis un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu nu ma voi schimba. Va promit asta!”, a fost singurul mesaj transmis de Codrin Ștefănescu.

După BPN de marți, Viorica Dăncilă a început procedura de eliminare a personajelor politice apropiate de Liviu Dragnea. Una dintre primele persoane vizate este Anca Alexandrescu, consilierul onorific pe probleme de comunicare. De asemenea, premierul a mai precizat că va analiza situaţia lui Darius Vâlcov. Liderii partidului au votat pentru ca Gabriela Firea să revină pe funcțiile pe care le-a deținut în trecut, dar și pentru schimbarea lui Codrin Ștefănescu cu Rodica Nassar. De asemenea, s-a decis ca Marcel Ciolacu să fie candidatul PSD pentru șefia Camerei Deputaților, acesta obținând funcția fără prea mari emoții.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.

Toate aceste schimbări vin după ce președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința este definitivă. Astfel, judecătorii au menținut condamnarea din prima instanță. Totodată, Liviu Dragnea trebuie să plătească 23.414 lei despăgubiri civile.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid (PSD) la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.