Întrebat dacă partidul său are de gând să îl demită pe Tudorel Toader, , Codrin Ștefănescu a răspuns: „Nu știu, o să vedem, sunt opinii și opinii. De exemplu, opinia mea. Opinia mea contează. Eu m-am simțit lezat”, a spus liderul PSD, la Antena 3. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare.

 Toader a susţinut, însă, că este oportună "instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.