Evenimentul Zilei > Politica > Codrin Ştefănescu cere DEMITEREA ministrului Justiției: „Eu m-am simțit lezat. Opinia mea contează!”
Codrin Ştefănescu cere DEMITEREA ministrului Justiției: „Eu m-am simțit lezat. Opinia mea contează!”

Codrin Ştefănescu cere DEMITEREA ministrului Justiției: „Eu m-am simțit lezat. Opinia mea contează!”

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD a sugerat demiterea lui Tudorel Toader, ministrului Justiției în urma raportului de activitate cu privire la activitatea șefilor de parchete, Augustin Lazăr, respectiv Laura Codruța Kovesi.

Întrebat dacă partidul său are de gând să îl demită pe Tudorel Toader, , Codrin Ștefănescu a răspuns: „Nu știu, o să vedem, sunt opinii și opinii. De exemplu, opinia mea. Opinia mea contează. Eu m-am simțit lezat”, a spus liderul PSD, la Antena 3. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare.

 Toader a susţinut, însă, că este oportună "instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.