Peste 500 de migranți forțează frontiera dinspre Serbia pentru a intra pe teritoriul maghiar. Grănicerii unguri au tras focuri de avertisment pentru a-i potoli pe „intruși”.

Conflictul are loc în zona orașului Tompa, acolo unde sute de migranți arabi caută să treacă în forță granița pentru a-şi continua drumul spre Occident, informează postul M1.

Televiziunea maghiară susține că mulțimea este foarte hotărâtă să intre pe teritoriul Ungariei, însă organizatorii acestei „caravane” avertizează oamenii să se comporte în mod pașnic și să evite pe cât posibil provocările.

Chestionat de jurnaliști, unul dintre migranţi a declarat că el și familia sa nu intenţionează să se stabilească nici în România, nici în Ungaria, ci doresc să ajungă cât mai repede în vestul Europei.

Din pricina incidentelor create, Poliţia a închis temporar postul de frontieră de la Tompa, notează și civilhetes.net!

Lajos Kosa, preşedintele Comisiei de apărare din Parlamentul de la Budapesta, vede aceste convoaie de migranți drept o provocare la adresa Ungariei, ca și cum cineva ar testa vigilența grănicerilor și modalitatea în care frontierele pot fi străpunse.

„Legile sunt destul de clare. Ungaria le poate permite acestor persoane să intre doar încălcând propriile sale legi şi pe cele ale UE. Vorbim despre frontiera externă a spaţiului Schengen, aşadar regulile Schengen trebuie respectate”, a reacționat și avocatul Norbert Toth, specialist în drept internaţional.

Partea sârbă susține că unii dintre migranţi provin din Siria, Afganistan şi Yemen.

Te-ar putea interesa și: