În urma creşterii cu 33 de centimetri a nivelului râului Suhu, dar şi a viiturilor create de revărsarea puhoaielor de pe versanţi, la Pechea au fost evacuate peste 250 de persoane, peste 150 de case sunt inundate, iar apa atinge pe alocuri un metru și jumătate, a precizat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Galați. 

Potrivit senatorului Nicolae Marin, aflat la faţa locului, comuna Pechea este practic ruptă în două, după ce DJ 251 a fost inundat de apele revărsate de pe versanţi.
 

Locuitorii sinistraţi sunt transportaţi cu ajutorul tractoarelor şi volelor în zonele sigure din comună. Încă nu se cunoaşte numărul locuitorilor sinistraţi, dar deja este pregătită pentru aceştia sala de sport din comună.

 „Întâmpinăm probleme deosebite la această oră într-o bună parte a județului Galați. Avem cod roșu pe două pâraie, prin urmare și localitățile din jurul lor sunt în pericol. La Pechea s-au înregistrat, în urma ploilor abundente, 103 litri pe metru pătrat. Până acum peste 250 de persoane au fost evacuate, peste 150 de case sunt inundate. Drumul județean în zona centrală a localității este acoperit de apă. Sunt în zonă 40 de pompieri, 10 jandarmi cu bărci și utilaje”, a spus purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Galați.

În Galați este cod roșu de indundații, valabil până în această seară la ora 21.00, pe bazinele hidrografice Suhu și Geru. De asemenea, Galațiul se află și sub cod portocaliu de ploi. 

Te-ar putea interesa și: