Evenimentul ZileiPoliticaCod roșu în PNL. Scrisoarea lui Tăriceanu pune gaz pe focul din partid

Cod roșu în PNL. Scrisoarea lui Tăriceanu pune gaz pe focul din partid

Cod roșu în PNL. Scrisoarea lui Tăriceanu pune gaz pe focul din partid
Reglările de conturi și neînțelegerile din sânul PNL sunt într-o continuă creștere, după ce Călin Popescu-Tăriceanu le-a adresat foștilor colegi liberali, la finalul săptămânii trecute, o scrisoare deschisă (prilejuită de împlinirea a 27 de ani de la reînființarea partidului), în care le solicita să vină alături de ALDE

Potrivit surselor „Evenimentului zilei”, interimara Raluca Turcan și ceilalți lideri din conducerea PNL au înroșit telefoanele organizațiilor teritoriale, în pofida vitregiilor meteorologice din ultimele două zile, pentru a se asigura că Tăriceanu nu își dublează apelul oficial și cu o serie de acțiuni subterane care să vizeze racolări.

De ce tărăgănează taberele din PNL organizarea unui Congres

Un vicepreședinte liberal ne-a explicat, la adăpostul anonimatului, starea de spirit din PNL. „În partid, părerile sunt foarte împărțite și se alcătuiesc tot soiul de bisericuțe care accentuează sentimentul de fărâmițare. Atât foștii pedeliști, cât și vechii liberali au suferit înfrângeri evidente, iar dezastrul de la alegeri se datorează ambelor tabere. Gruparea lui Gheorghe Faclă nu are argumente, după eșecul campaniei pentru Parlament, la fel ca cea coordonată de Teodor Atanasiu, care nu a fost capabil nici măcar să intre în Legislativ. De asemenea, vocea lui Ludovic Orban nu trezește mari emoții, în condițiile marginalizării interne și a problemelor pe care le are la DNA. În realitate, Raluca Turcan și ceilalți lideri vor să tărăgăneze organizarea unui Congres extraordinar, tocmai pentru a-și aranja, din timp, păstrarea unor poziții influente pe linie de partid. Nimeni nu vrea săși asume responsabilitatea pentru dezastrul de la alegeri”, ne-a explicat sursa citată. De asemenea, un alt măr al discordiei rezidă în faptul că lipsește cu desăvârșire o analiză corectă și serioasă a înfrângerii de la parlamentare, deși toate grupările liberale îi invocă necesitatea.

Andreea Paul vrea înființarea unui grup pentru reforma partidului

Fostul deputat liberal Andreea Paul a anunțat lansearea un manifest pentru crearea grupului de reformă al PNL, accentuând că este nevoie de „analize obiective” și „soluţii” pentru recâștigarea încrederii interne în partid. „În momente dificile e nevoie de solidaritate în orice echipă. Dar pentru a ieși din criza politică internă a PNL, e nevoie de tăierea podurilor de legătură a solidarităţii cu incompetenţa. E nevoie de analize obiective și soluţii pentru recâștigarea încrederii interne în PNL, în paralel cu un activism corect și onest în opoziţie faţă de PSD”, a scris Andreea Paul, vineri, pe Facebook.


FOTO;CIoloș își numără pașii politici viitoriONG-ul lui Cioloș îi agită pe liberali

Faptul că ex-premierul Dacian Cioloș a anunțat că își face un ONG și că vizează o colaborare cu PNL și USR tulbură și mai mult apele din interiorul formațiunii liberale, în condițiile în care diverși lideri îl consideră pe fostul premier vinovat pentru dezastrul înregistrat la alegerile legislative. În această cheie trebuie înțeles recentul mesaj dur emis de vicepreședintele Mihai Voicu care a refuzat propunerea lui Dacian Cioloș, susținând că nu este corect ca aceasta să facă propuneri de colabotrare PNL, după ce a refuzat să apară pe afișele electorale din campanie. Totodată, Voicu a specificat că PNL a pierdut alegerile sprijinind platforma elaborată de Cioloș, ceea ce înseamnă că partidul Brătienilor nu trebuie să facă de două ori aceeași greșeală.


Accesează: