Chinezii au confirmat până în prezent 44 de cazuri, dintre care 11 sunt considerate „severe”, relatează BBC.

Izbucnirea focarului a determinat Singapore și Hong Kong să testeze călătorii în aceste zone.

În mediul online au apărut temeri că virusul ar putea fi legat de Sars sau sindromul respirator acut sever.

Virusul Sars, potențial mortal, asemănător gripei, a ucis peste 700 de persoane în întreaga lume în 2002-2003 și a provenit tot din China.

Pe rețelele de socializare au fost făcute speculații cu privire la o posibilă conexiune cu boala extrem de contagioasă de atunci, iar Poliția din Wuhan a spus că opt persoane au fost pedepsite pentru „publicarea sau transmiterea de informații false pe internet fără verificare”.

Comisia de sănătate din Wuhan a declarat, vineri, că investighează cauza focarului. Într-o declarație de pe site-ul său, aceasta a spus că a exclus deja o serie de surse de infecție – inclusiv gripa, gripa aviară și boli respiratorii comune -, dar nu a menționat Sars.

De asemenea, nu a existat nicio transmitere de la om la om, a adăugat comisia de sănătate. Cu toate acestea, o serie de persoane infectate au lucrat la o piață de fructe de mare din oraș.

Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că este conștient de focar și a fost în contact cu guvernul chinez, notează G4media.ro.

„Există multe cauze potențiale ale pneumoniei virale, multe dintre ele fiind mai frecvente decât coronovirusul sindromului respirator acut sever”, a adăugat purtătorul de cuvânt. „OMS monitorizează îndeaproape acest eveniment și va da mai multe detalii pe măsură ce le va avea.”