Evenimentul Zilei > Actualitate > Cod Roșu în Bulgaria. Ministerul de Externe a lansat un avertisment sever pentru turiștii români
Cod Roșu în Bulgaria. Ministerul de Externe a lansat un avertisment sever pentru turiștii români

Cod Roșu în Bulgaria. Ministerul de Externe a lansat un avertisment sever pentru turiștii români

Temperaturi de foc au pus stăpânire pe Bulgaria, ca urmare a pătrunderii unei mase aer cald din nordul Africii.

Temperaturile foarte mari care vor fi înregistrate în țara vecină, unde mii de români își petrec vacanță, a făcut ca Ministerul de Externe de la București să lansese mai multe avertismente de călătorie.

Potrivit informațiilor oficiale, s-a emis alertă de cod roșu pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo și Ruse, unde temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius. Cod roșu s-a emis și pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo și Ruse, unde temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius.

De asemenea, s-a emis alertă de cod portoicaliu pentru regiunile Vidin, Montana, Vrața, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna și Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38 – 41 grade Celsius. Codul portocaliu a fost emis și pentru regiunile Vidin, Montana, Vrața, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna și Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38 – 41 grade Celsius.

Temperaturi foarte mari și în Grecia

Serviciul de Meteorologie din Grecia a emis alertă de vreme canicularăpe tot teritoriul elen. Sudul Europei este lovit, până la finalul săptămânii, de un val de căldură din nordul Africii. Joi, în Grecia, una dintre cele mai populare destinaţii turistice pentru români, s-au înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Și în zilele următoar,e mercurul din termometre va crește.

Grecia, lovită de primul val de caniculă arată părăsită, în miezul zilei. Turiștii evita sa facă plaja în orele de vârf din cauza temperaturile ridicate. Soarele foarte puternic i-a gonit de pe plaja, după numai câteva ore.

Turiştii românii aflaţi pe litoralul grecesc folosesc toate metodele pentru a se răcori. „Aici este mult, mult mai cald şi uneori trebuie să stai la umbră şi nu poţi să te distrezi”, spun turiștii.

Potrivit meteorologilor eleni, apogeul va fi atins la sfârşitul săptămânii, când mercurul din termometre va sări de 43 de grade Celsius.

În Italia, temperaturile vor atinge şi 45 de grade Celsius. Sunt zile de foc şi în Croaţia, dar nici ruşii nu sunt feriţi de caniculă. În Moscova, s-au înregistrat 34,7 grade Celsius, cea mai mare temperatură din luna iunie înregistrată în ultimii 120 de ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: