Cod portocaliu de viscol pentru trei județe. Cât timp e valabilă avertizarea de la ANM

Cod portocaliu de viscol pentru trei județe. Cât timp e valabilă avertizarea de la ANM

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis marți seara o avertizare Cod portocaliu de viscol valabilă pentru trei județe. Vântul va sufla în rafale de peste 120 de kilometri pe oră.

ANM a emis Cod portocaliu de viscol pentru trei județe

Avertizarea Cod portocaliu de viscol intră în vigoare la ora 21:10 și este valabilă pentru trei județe din Muntenia, Argeș, Prahova și Dâmbovița. Vântul va sufla cu peste 120 de kilometri pe oră mai ales la altitudini mai mari de 1.800 de metri. La scară națională, ANM a emis mai multe alerte de vremea rea.

Pe lângă vântul care va sufla cu putere meteorologii au emis Cod galben de ploi pentru mai multe județe. De asemenea, este foarte posibil ca la altitudini de peste 1.700 de metri să apară și precipitații mixte sub formă de ninsoare sau ploi.

ANM: Cod portocaliu de viscol pentru trei județe

Ploaie. Sura foto. Pixabay

Averizarea expiră la miezul nopții

Avetizarea Cod portocaliu de viscol expiră la miezul nopții, iar pentru mâine meteorologii au anunțat că vremea se încălzește în principalele regiuni ale țării, mai puțin în Banat și Transilvania, unde temperaturile vor scădea. De asemenea, au fost anunțat ploi slabe și înnorări temporare, în special în partea de nord a țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la orele prânzului se vor intensifica perioadele cu instabilitate atmosferică. În vest, nord și în centrul țării apar descărcări electrice, iar în a doua parte a intervalului descărcările electrice se vor manifesta și sud-est. Rafalele de vânt vor scădea in întensitate. Rafalele vor ajunge cel mult la 5o de kilometri pe oră, cu posibile intensificări în prima parte a zilei pe tot teritoriul țării.

furtuna

Sursă: Dleindec | Dreamstime.com

Prognoza ANM pentru miercuri 24 aprilie

Maximele termice se vor situa în intervalul 14-24 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa între 3 și 13 grade Celsius. Pe alocuri se va forma și ceață. În Capitală vremea se încălzește, mercurul din termometre urcă până la 22, 23 de grade.

Cerul va prezenta ceva înnorări temporare, iar spre seară șansele de ploaie vor crește. Vântul nu va pune prea multe probleme. Minimele termice se vor încadra în intervalul 7-10 grade Celsius, potrivit meteoromania.ro.