În tot acest timp, la bursa zvonurilor se speculează despre noi plecări, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, dar și de eventuale reveniri spectaculoase.

Negocieri cu Uniunea lui Kelemen Hunor

În actualul context, Liviu Dragnea este nevoit să poarte negocieri subterane cu UDMR și Kelemen Hunor, întrucât doar Uniunea poate aduce voturile necesare cârpirii majorității. Potrivit surselor „Evenimentului zilei”, în următoarele zile se vor desfășura o serie de negocieri de culise cu UDMR, dar este știut că politicienii maghiari negociază la sânge orice formă de susținere. Un alt sprijin pentru majoritate vine din partea grupului minorităților naționale altele decât PSD, deși, de regulă, jumătate dintre acești deputați votează laolaltă cu opoziția. Reglări de conturi în teritoriu.

Punctele fierbinți

Potrivit surselor EVZ, în subteranele PSD se poartă un veritabil război la baionetă, Dragnea și fidelii săi depunând presiune pe parlamentarii fideli facțiunii Adrian Țuțuianu-Paul Stănescu-Mihai Tudose-Marcel Ciolacu, pentru a opri hemoragia spre Pro România, sau pentru a-i întoarce din drum. La rândul lor, rebelii poartă tratative în tot teritoriul PSD-ist, controlându-l pe Liviu Dragnea la toți nemulțumiții. Cele mai multe presiuni ale actualei conduceri se exercită în zona de sud, unde este teren fertil pentru fronde. Un caz particular este PSD Cluj, filială actualmente scindată în urma reactivării lui Ioan Rus, liderul de odinioară al așa-numitului Grup de la Cluj.

Despre „securiști” și „acoperiți”

Liviu Dragnea a declarat, întrebat dacă se aşteaptă să mai demisioneze şi alţi parlamentari din partid, că în cazul în care „nu mai e niciun acoperit, nu mai pleacă niciunul”. Liderul PSD a precizat că majoritatea parlamentară nu se pierde, ea se verifică la vot. „Majoritatea parlamentară nu se pierde. Majoritatea parlamentară se verifică la legi şi la moţiunile de cenzură. Se pare că s-au păcălit”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de Agerpres, duminică, la Parlament, făcând trimitere la Victor Ponta și ceilalți foști PSD-iști adunați în Pro România. Întrebat dacă se aşteaptă ca alţi parlamentari să demisioneze din PSD, Dragnea a replicat: „Eu nu mă aştept niciodată. Dacă nu mai e niciun acoperit, nu mai pleacă niciunul. Dacă mai e, mai pleacă”.

 

Dezertări din opoziție?

La rândul lor, fostul ministru Florin Iordache și secretarul general adjunct – Codrin Ștefănescu – au lansat, de-a lungul ultimelor zile, mesaje asemănătoare, anunțând că spre PSD vor veni alți 7-8 parlamentari racolați din băncile opoziției, deși nu au apărut încă mișcări de trupe în acest sens. „Urmează o serie de colegi din alte grupuri parlamentare să vină către noi”, a anunțat, luni, Florin Iordache, la Parlament.

 

 

Te-ar putea interesa și: