Şcoala Tinerilor Democraţi s-a deschis cu mai mult critici la adresa guvernării

Şcoala Tinerilor Democraţi s-a deschis cu mai mult critici la adresa guvernării

Şcoala de training a Tinerilor Democrat Liberali şi-a deschis, miercuri, lucrările la Eforie Nord, sub sloganul "Înainte prin dreapta", prin discursuri critice la adresa actualei guvernări şi îndemnuri la o mai mare implicare în viaţa de partid rostite de preşedintele OTPDL Răzvan Mustea şi mai mulţi lideri din conducerea BPN al partidului, printre care Cezar Preda, Mihai Stănişoară şi Cristian Boureanu.

"Pentru că suntem tineri politicieni trebuie să învăţăm din lecţiile vieţii. Şi viaţa ne-a demonstrat în ultimele luni cel puţin că nu este suficient să fi tânăr ca să poţi face performanţă politică şi nu este suficient să fi tânăr ca să poţi rezolva problemele oamenilor.(..)Avem o coaliţie de guvernare condusă de nişte oameni tineri. Dar din păcate nişte oameni care ne arată că piedicile cele mai importante în calea unei cariere tinere de succes sunt incompetenţa şi înfumurarea", a declarat Răzvan Mustea, citat de Agerpres.

El a adăugat că "într-o sinteză a tuturor rezultatelor societăţii socialiste" s-ar putea spune: "România, înapoi prin stânga, înapoi în anii 90 în ceea ce priveşte încrederea în piaţa românească, înapoi în anii 90 în ceea ce priveşte susţinerea Occidentului, credibilitatea şi tot ce înseamnă până la urmă buna funcţionare a instituţiilor statului".

"Mesajul nostru este clar, aşa cum o spune şi sloganul aceste şcoli «Înainte prin dreapta». Am dori ca România să meargă înainte, ne dorim o Românie europeană, ne dorim o Românie de dreapta", a conchis Mustea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cezar Preda, prim-vicepreşedinte al partidului, le-a transmis tinerilor că PDL are nevoie extraordinară de ei, având în vedere că pentru democrat-liberali urmează, pe 9 decembrie, cea mai grea bătălie electorală de la înfiinţarea partidului.

"Dar are nevoie de adevăraţii tineri ai PDL care au răbdare, care nu ard trepte şi care ştiu că o carieră politică se construieşte între opt şi 12 ani pentru a ajunge la vârf prin muncă în partid.Dacă nu ne uităm aşa la cariera politică riscăm să facem greşelile pe care le-am făcut. Mai ales că avem exemplul în faţă. Actuala guvernare care a dus repede tinerii pe posturi.(...) De decizia ta, de prestaţia ta depind 22 de milioane de oameni. Nu poţi să îi ceri unui tânăr să vadă cu ochii unui om de 50 de ani, dar poţi să îi ceri să se uite la model, să încerce să ia ce-i bun şi să aibă răbdarea, să aştepte să îi vină rândul", a declarat Cezar Preda.

Mihai Stănişoară, prim-vicepreşedinte al PDL, le-a urat tinerilor democrat liberali să plece "mai puternici, mai determinaţi pentru lupta care urmează". "Să nu uitaţi, dragii noştri camarazi, ce s-a întâmplat în România ultimelor luni.(...) Acum este limpede pentru noi toţi că stânga socialistă a eşuat lamentabil în aşa zisul proiect pentru România pe care îl anunţau cu surle şi trâmbiţe înainte de a prelua guvernarea. E limpede că viitorul nu poate fi decât unul construit de dreapta, de dreapta responsabilă, de o dreaptă care are soluţii şi care conştientizează că politica este despre construcţie şi responsabilitate", a declarat Mihai Stănişoară.

Cristian Boureanu, a spus la rândul său, că principalul pericol al unei organizaţii politice de tineret este să îmbătrânească în atitudine şi i-a îndemnat pe tinerii din partid să trateze serios şcolile de training unde pot adresa întrebări pertinente şi intra în contact cu liderii naţionali.

El a adăugat că diferenţa dintre OTPDL şi Organizaţia de tineret a PSD este modul cum şi-a promovat oamenii în funcţii. "Victor Ponta este exponentul unui om luat din profesiunea lui şi pus şef peste noapte.(...)E de generaţia noastră. Obiceiurile ar fi trebuit să fie altele. Din păcate, ultimele trei luni de zile ne-au dovedit că nu au învăţat nimic din ceea ce înseamnă regula democratică".