Chiar dacă are antioxidanţi, mustul are o cantitate uriaşă de zahăr şi e un laxativ puternic. Anumite categorii de persoane ar trebuie să îl evite.
Datorită vitaminelor conţinute, mustul oferă numeroase beneficii: are efect diuretic, care funcţionează şi prin eliminarea surplusului de substanţe dăunătoare din organism, precum sarea.
De asemenea, este un bun rehidratant şi revitalizant, iar datorită flavonoizilor conţinuţi ajută la creşterea nivelului colesterolului bun (HDL).
În acelaşi timp, medicii atenţionează că nu trebuie băut în cantităţi mari şi îl interzic anumitor categorii de bolnavi. "În mod normal, în must nu ar trebui adăugat zahăr, este suficient de dulce, mai ales anul acesta, când a fost secetă", comentează prof. dr. Gheorghe Mencinicopshi, expert în alimentaţie.
Dacă aveţi de ales, consumaţi struguri roşii şi suc obţinut din ei (e mai bogat în antioxidanţi - apără de cancer - şi vitamina C). În ceea ce priveşte asocierea mustului cu alte alimente nu există contraindicaţii, însă este o băutură interzisă categoric persoanelor care suferă de diabet.
- Beneficiile strugurilor. În cinci zile poţi slăbi trei kilograme
- Suntem ceea ce mâncăm! Cinci vegetale, miracol al naturii
- UN OBICEI BANAL stimulează creierul şi elimină instant stresul
- REŢETĂ DATĂ ÎN VILEAG. Topul "mizeriilor" din mezeluri: piele, oase şi tendoane peste limita legală
- Sfatul Ministerului Sănătăţii: Beţi lichide fără să mai aşteptaţi să vi se facă sete şi consumaţi multe fructe
- Batoanele din cereale nu sunt o gustare sănătoasă