Restricții de trafic pe Valea Oltului. Lista rutelor ocolitoare
- Ionel Sclavone
- 5 iulie 2024, 17:15
România. CNAIR a dat publicității o listă cu rute ocolitoare pentru traseul din Valea Oltului. Ministerul Transporturilor a anunțat că circulația va fi restricționată, pe mai multe sectoare din DN 7, timp de o lună.
Timp de o lună, între opt iulie și nouă august, traficul va fi restricționat pe Valea Oltului, pe timp de zi. Decizia a fost luată în contextul defrișărilor care au loc pentru autostrada Sibiu - Pitești.
CNAIR, rute pentru vehicule peste 7,5 t
Șoferii vor avea la dispoziție mai multe rute ocolitoare pentru șoferii care tranzitează Valea Oltului, începând cu ziua de 8 iulie. CNAIR a publicat o listă cu drumuri ce pot fi utilizate, ca alternativă la sectoarele blocate din DN 7. Conform Companiei, restricțiile de circulație au fost introduse în scopul defrișărilor pe versantul aflat pe zona de protecție a DN 7.
CNAIR a anunțat că restricțiile vor fi introduse pe între kilometrul 242+600 și kilometrul 250+000. Restricția este valabilă pe timpul zilei, între orele 6 și 20.00. Șoferii care conduc vehicule mai mari de 7,5 tone și trebuie să tranziteze zona vor avea la dispoziție alte rute ocolitoare.
- Relația București – Veștem (Sibiu) și retur CNAIR propune alternativa București - A3 - Ploiești - DN1A - Brașov - DN 1 - Veștem – intersecție DN7;
- Relația Pitești Brașo și retur, șoferii pot folosi traseul Pitești - DN73 - A3 - Râșnov - Brașov;
- Relația București – A1 Simeria, zonele de vest, centru și nord și retur, ruta București - A1 - Pitești - DN7 - Râmnicu Vâlcea - DN67 - Târgu Jiu - DN66 - Simeria - Nod Rutier Simeria A1.
Rute de legătură cu Autostrada A1
Pentru această relația cu autostrada A1 CNAIR propune o serie de variante ocolitoare ce pot fi utilizate de șoferi. Acestea sunt:
- București - A1 - Pitești - DN65 – DEx12 - Craiova - DN6 - Filiași - DN66 - Târgu Jiu - DN66 - Simeria - Nod Rutier Simeria A1;
- București - A1 - Pitești - DN65 – DEx12 - Craiova - DN6 - Dr. Tr. Severin - DN6 - Lugoj - A6 - Nod Rutier Lugoj A1;
- București - DN6 - Alexandria - DN6 - Craiova - DN6 - Filiași - DN66 - Târgu Jiu - DN66 - Simeria - Nod Rutier Simeria A1;
- București - DN6 - Alexandria - DN6 - Craiova - DN6 - Dr. Tr. Severin - DN6 - Lugoj - A6 - Nod Rutier Lugoj A1.
CNAIR anunță că circulația vehiculelor între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfășura pe DN7.
„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este extrem de importantă, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este deosebit de relevantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a teritoriului național. De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați, conectând Transilvania și Muntenia printr-o rețea rutieră modernă care va asigura circulația în condiții de siguranță. Mai mult, trebuie conștientizat că defrișările cu circulația deschisă ar reprezenta un real pericol pentru siguranța traficului și pentru integritatea fizică a celor care ar tranzita zona unde se desfășoară lucrările”, precizează CNAIR într-un comunicat.
CNAIR, rute pentru vehicule sub 7,5 t
Compania de drumuri a anunțat că pentru autovehiculele cu MTMA sub 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naționale și județene. Conform CNAIR, în anumite intervale de timp, foarte scurte, (7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00) executantul lucrărilor va redeschide traficul și va permite tranzitarea sectorului de drum de către riverani.
„Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor”, a anunțat CNAIR, într-o postare pe Facebook.
Pe perioada restricțiilor de trafic va fi permisă circulația autovehiculelor speciale de transport pacienți. Trecerea se va realiza sub supravegherea constructorului pentru a evita orice pericol.
Concomitent, se lucrează la deblocarea accesului pe DN10, între Buzău și Brașov, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 30 t.
Compania ia măsuri pentru evitarea blocajelor
CNAIR a luat măsuri ca să nu apară blocaje pe variantele alternative recomandate. Acolo unde există astfel de blocaje vor fi ridicate în cel mai scurt timp posibil. Este cazul restricției de circulație instituite pentru reabilitarea podului situat pe DN1 km 194+400 în zona localității Vlădeni, unde circulația se desfășoară semaforizat și cu piloți de trafic pe o singură bandă în dublu sens.
Aceste lucrări urmează a fi încheiate în termen de aproximativ două săptămâni. Ele vor fi reluate după deschiderea circulației pe DN7. CNAIR îndeamnă participanții la trafic să urmărească indicatoarele din zonă și să folosească variantele alternative de traseu:
Făgăraș -DN1 - Șercaia - DN73A = Brașov și retur;
Făgăraș - DN1 - Șercaia- DN1S - Hoghiz - DN13 - Brașov și retur
Informații suplimentare pot fi găsite la următorul link: https://harti.andnet.ro/vizualizare_harta.php?token=VkZaU1NrMW4