Conform prezentării de pe site-ul CNA, Monica Gubernat este licenţiată în ştiinţe politice (2000) şi comunicare şi relaţii publice (2002). Totodată, ea a făcut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 şi 2004 și a lucrat în adminstraţia publică centrală (Ministerul Turismului).

În ultimii doi, au existat mai multe discuții în spațiul public despre lipsa de pe site a cv-ului Monicăi Gubernat, un alt CV care lipsește de pe site-ul Consiliului Național al Audiovizualului fiind cel al lui Lorand Turoș, numit în 2012.

Prezentarea integrală de pe site-ul CNA

  • Monica Gubernat, doctorand al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative în domeniul comunicării publice, este licenţiată în ştiinţe politice (2000) şi comunicare şi relaţii publice (2002).
  • A facut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 şi 2004. A lucrat în adminstraţia publică centrală (Ministerul Turismului).
  • A fost consilier în cadrul Parlamentului României având ca atribuţii monitorizarea presei scrise şi audiovizuale şi formularea unor reacţii rapide, dar şi elaborarea documentelor pentru desfăşurarea activităţii liderilor grupurilor parlamentare, respectiv activitatea în Comitetul liderilor grupurilor parlamentare în concordanţă cu prevederile Constituţiei şi ale Regulamentului Camerei Deputaţilor.
  • Monica Gubernat a fost validată de Parlament ca membru CNA din partea PSD în octombrie 2012